10 Μαρτίου 2014

Παραιτήθηκε ο διοικητής Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Π. Δημητριάδης

Την παραίτηση του υπέβαλε σήμερα ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης, στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ο οποίος και την έκανε αποδεχτή. Σύμφωνα με σχετικό όρο στο συμβόλαιο, απαιτείται ένας μήνας προειδοποίηση, για αυτό και η παραίτηση θα έχει ισχύ από τις 10 Απριλίου.

Ο Πανίκος Δημητριάδης, σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, ανέφερε ως κύριο λόγο παραίτησης τη δυσκολία συνεργασίας με το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας, επικαλούμενος ταυτόχρονα προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους. Ως επικρατέστερη για να αντικαταστήσει τον Πανίκο Δημητριάδη, φέρεται η Γενική Ελέγκτρια Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Επίσης, σύμφωνα με το SigmaLive, ο Γενικός Εισαγγελέας ξεκαθάρισε ότι αποφάσισε να μην προχωρήσει στην ποινική δίωξη του Διοικητή. Επίσης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες που φέρουν την παραίτηση του Διοικητή να σχετίζεται με τις έρευνες που διεξάγονται για την οικονομία, ο Κώστας Κληρίδης, απάντησε ότι δεν έγινε καμία συναλλαγή.

Πηγή: www.sigmalive.com 10.03.2014
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/oikonomia/107965#sthash.qSgmJFQH.dpuf







yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Τον διορισμό της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, νυν γενικής ελέγκτριας, στη θέση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου αποφάσισε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Είναι η πρώτη φορά από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, που διορίζεται γυναίκα σε αυτό το αξίωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή