8 Μαρτίου 2014

Ομιλία Τσίπρα: Μνημείο "ατάκας" και πάλι...

Πλήθος από "ατάκες", κάποιες ευφυέστατες, στην «Ομιλία του Πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα σε πλατιά σύσκεψη οργανώσεων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής για τις τρεις εκλογικές μάχες», χθες αργά το απόγευμαΣε μια προσπάθειά του αποδόμησης του success story της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας επιστράτευσε στο λόγο του από μπαμπούλες και Μπάρμπι, από κοράκια και γεράκια, μέχρι κοκτέιλ και νέους μπάρμαν - σερβιτόρους σε γερασμένες πολιτικές κωμωδίες και τραγωδίες...

Μια επιλογή στη συνέχεια, από το σχετικό δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί «για την Ελλάδα οι ευρωεκλογές είναι μάχη ζωής και θανάτου»! όπως ο ίδιος ανέφερε στην ομιλία του.
Παρ' όλα αυτά, διαβάζεται ...ευχάριστα:

Ο ευρωπαϊκός νότος καλείται να πει όχι στην έκπτωσή του σε τεράστιο γκέτο φτηνής εργατικής δύναμης, σε ζώνη απελευθέρωσης της πιο άγριας εκμετάλλευσης ανθρώπων και πόρων. 

Τι έγινε με την Ελλάδα; Πέτυχε ή απέτυχε το Μνημόνιο; Είναι η Ελλάδα success story ή είναι τραγωδία που δεν πρέπει να επαναληφθεί πουθενά αλλού στην Ευρώπη;

Αν για την Ευρώπη όμως είναι κρίσιμες, για την Ελλάδα οι ευρωεκλογές είναι μάχη ζωής και θανάτου.

Ζούμε μια κοινωνική τραγωδία που την επιβάλλει, τη στηρίζει, τη δικαιολογεί μια πολιτική κωμωδία. Η πολιτική μετατρέπεται σε τέχνη της εξαπάτησης. Και όσο βαθύτερα στην πραγματική απόγνωση βυθίζονται οι άνθρωποι, τόσο ψηλότερα στην τεχνητή αισιοδοξία, βλέπουμε να υψώνονται οι αριθμοί.

Θα συνεχιστεί η υποταγή στα κοράκια του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου και στα γεράκια του νεοφιλελευθερισμού που αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως λεία;

Θα εξακολουθήσει να ασχημονεί πάνω στο πληγωμένο σώμα της πατρίδας μας, μια κυβέρνηση που όχι μόνο δεν έχει το σθένος να αντισταθεί στην εθνική υποδούλωση, αλλά και ανακηρύσσει τα μνημόνια σε μνημεία εθνικής απελευθέρωσης;

Και το άλλο, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται στον αντίποδα της φθοράς, της σήψης, της υποταγής και της γερασμένης πολιτικής κωμωδίας. Εμείς έχουμε υπάρξει και μεγαλώσει μέσα στη μάχη εναντίον της πολιτικής που οδήγησε στη σημερινή ελληνική τραγωδία.

Είμαστε η δύναμη που προσβλέπει στο αύριο, επαγγέλλεται το αύριο, προετοιμάζεται για το αύριο, προετοιμάζει το αύριο. Κι αν θέλετε -χωρίς καμία διάθεση έπαρσης- εμείς είμαστε το αύριο. Απέναντι σε ένα χτες που γίνεται ολοένα και πιο... χτες.

Μ' αυτό το χτες βρισκόμαστε σε ανειρήνευτη αντίθεση. Αυτό το χτες καλείται να καταδικάσει, να απομονώσει, να ακυρώσει πολιτικά ο ελληνικός λαός στις ερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Να βάλει τη σφραγίδα του στο διαβατήριο του αύριο.

Εμείς δεν ερχόμαστε από τα σαλόνια όπου συγκεντρώνονται υπογραφές για νέα «κοκτέιλ», «νέους μπάρμαν» και «νέους σερβιτόρους» της παλιάς πολιτικής... Δεν είμαστε σπορά της τύχης, ούτε υβρίδια του σάπιου συστήματος.

Οι δυνάμεις του χτες θα κάνουν ότι μπορούν για να αποφύγουν το σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Το χτες, εξάλλου, πάντα αυτό κάνει. Μερικές φορές μάλιστα προτιμά να ανατινάξει τις γέφυρες με τους ανθρώπους, μόνο και μόνο για να μην περάσει το αύριο.

Από σήμερα, λοιπόν, και μέχρι τις εκλογές θα δούμε και θα ακούσουμε πολλές κρότου λάμψης να σκάνε στο επίπεδο της κυβερνητικής και μνημονιακής προπαγάνδας. Θα τους δούμε να ταΐζουν από τη μια μεριά το μπαμπούλα του φόβου, της χρεοκοπίας, της δραχμής, το φόβο του αύριο που εμείς καλούμε το λαό να διεκδικήσει. Και να φουσκώνουν, να τρομπάρουν, την... Μπάρμπι του success story από την άλλη.

Μα, μπορεί να πει κάποιος, η επιχείρηση success story τελείωσε και μάλιστα με ελεεινό τρόπο πριν από λίγο καιρό. Τη σάρωσε η τραγική αριθμητική της πραγματικότητας. Τη μετέτρεψε σε ανέκδοτο η ίδια η εμπειρία του λαού που ζει μια τραγωδία και υφίσταται μια πολιτική κωμωδία.

Θα κάνει λάθος όποιος σκεφτεί έτσι. Αφού η πολιτική τους δεν έχει ψυχή. Αφού τα μνημόνιά τους είναι άψυχα. Τότε είναι απολύτως φυσικό, το ψέμα τους να είναι εφτάψυχο.

Γι' αυτό και τώρα, μέσα στα κοινωνικά συντρίμμια, λίγο πριν τις εκλογές, ετοιμάζουν άλλη μια πράξη της ίδιας κωμωδίας. Η Μπάρμπι ξανάρχεται. Το success story νούμερο δύο σκαρώνεται. Με καινούργιο φουστανάκι, καινούργια κόμμωση, καινούργια αριθμητική της κωμωδίας. Αλλά τον ίδιο βέβαια πάντα στόχο: την εξαπάτηση.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ντύσει τη νέα Μπάρμπι της, σε προεκλογική συμφωνία με την κυρία Μέρκελ.

Το success story νούμερο δύο, με γερμανική σκηνοθεσία, αγοραίους πρωταγωνιστές και τους γνωστούς κομπάρσους - την ελληνική κυβέρνηση- στήνεται στο εξής σενάριο: Η Eurostat στις 22 Απριλίου θα ανακοινώσει ότι υπάρχει ένα κάποιο πλεόνασμα. Αυτό έχει ήδη συμφωνηθεί και θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που θα υπάρξει πλεόνασμα σε μία χώρα κατόπιν πολιτικής συμφωνίας.

Έτσι θα αρχίσουν προεκλογικά, τηρώντας τις καλύτερες παραδόσεις του φθαρμένου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που εκπροσωπούν, να υπόσχονται ότι θα μοιράσουν κάποια ψίχουλα στους ιθαγενείς.

Έχουν ήδη βρει και τον πρόθυμο οίκο, που θα ντύσει τη Μπάρμπι τους.

Θα μάθει ο κόσμος ποιοι είναι αυτοί που φορούν κουκούλες και κρύβονται πίσω από την τρόικα.

Η πολιτική ανηθικότητα και συνάμα η πολιτική κωμωδία, ως απάντηση στην κοινωνική τραγωδία.

Είναι τόσο αποσπασμένοι από την πραγματικότητα της ίδιας τους της πατρίδας, ώστε να ελπίζουν ότι μ' αυτή την αριθμητική της Μπάρμπι και με το καινούργιο κοσκινάκι του success story, θα κοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό;

Και δεν είναι πια σε θέση να σταματήσουν την απελευθερωτική πορεία του λαού ούτε τα success story τους, ούτε οι μπαμπούλες, ούτε οι Μπάρμπι, ούτε το παρακράτος της μονταζιέρας, ούτε οι κομματικοί κλώνοι, ούτε τα πολιτικά σχήματα του σωλήνα. Ούτε φυσικά οι αλχημείες που με τόση επιμονή στηρίζουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και την κυβερνητική προπαγάνδα. Και μοιράζουν ποσοστά -σάμπως τα πληρώνουν; Τζάμπα είναι- σε τεχνητούς νεφρούς, τεχνητά μέλη, τεχνητές καρδιές του πολιτικού συστήματος που πασχίζει να κρατηθεί στη ζωή.

Να αποδείξουμε μέσα στη δύσκολη αυτή μάχη ότι είμαστε κόμμα των μελών και όχι κόμμα των αφελών.

Αυτοί κατέστρεψαν την Ελλάδα με τις επιλογές τους. Είναι οι παραγωγοί της τραγωδίας, οι προαγωγοί των μνημονίων και μέρος του προβλήματος.

Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουνε. Ψηφίζουμε και φεύγουνε. Ψηφίζουμε και ερχόμαστε να γυρίσουμε σελίδα.
_______________
Πηγή:
από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ 
07/03/2014
http://www.syriza.gr/article/Omilia-Aleksh-Tsipra-se-platia-syskepsh-organwsewn-kai-stelechwn--toy-SYRIZA-Attikhs--gia-tis-treis--eklogikes-maches.html#.UxoYYD9_tPc
καθώς και
http://www.avgi.gr/article/2026682/kalesma-suspeirosis-kai-agona


Σημείωση:
Αναφέρονται ολόκληρες οι προτάσεις, σε μια προσπάθεια μη αλλοίωσης του νοήματος που ήθελε να δώσει εκείνος που συνέταξε το λόγο. Ολόκληρη η ομιλία του κ. Τσίπρα περιέχεται στους παραπάνω αναφερόμενους συνδέσμους.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου