7 Μαρτίου 2014

Newsweek: Αυτός είναι ο μυστηριώδης δημιουργός του Bitcoin

Ενας Ιαπωνοαμερικανός, ο Σατόσι Νακαμότο (Satoshi Nakamoto), o αποτραβηγμένος από τον κόσμο πολυεκατομμυριούχος που ζει στην Καλιφόρνια, πιστεύεται ότι είναι ο πατέρας του ψηφιακού ψευδονομίσματος Bitcoin. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει το περιοδικό Newsweek.

Το Newsweek δημοσίευσε μια φωτογραφία και μια σύντομη συνέντευξη, στην οποία ο Νακαμότο δηλώνει πως δεν συνδέεται πλέον με το Bitcoin, το οποίο έχει περάσει σε άλλους ανθρώπους.

Ειδικότερα το Newsweek υποστήριξε στον ιστότοπό του πως ο μυστηριώδης δημιουργός του ψηφιακού νομίσματος ονόματι Σατόσι Νακαμότο είναι ένας 64χρονος ιαπωνικής καταγωγής Αμερικανός, πρώην φυσικός, που ζει απομονωμένος στην Καλιφόρνια (στην Τεμπλ Σίτι της Καλιφόρνιας, λίγα χιλιόμετρα ανατολικά από το Λος Αντζελες), όπου καλλιεργεί το πάθος του: τα μοντέλα τρένων. Το περιοδικό υπολογίζει την περιουσία του Νακαμότο σε 400 εκατομμύρια δολάρια!

Δεκάδες δημοσιογράφοι είχαν στρατοπεδεύσει γύρω από τη διώροφη κατοικία του εν λόγω άνδρα, όταν το απόγευμα, βγήκε έξω ο διοπτροφόρος Νακαμότο. Οι ρεπόρτερ έτρεξαν προς το μέρος του και αυτός τους είπε: «Ψάχνω κάποιον που μιλάει γιαπωνέζικα για να με κεράσει ένα γεύμα». «Δεν είμαι αναμεμιγμένος στο bitcoin. Μισό λεπτό, θέλω πρώτα το τζάμπα γεύμα μου. Πηγαίνω μ' αυτόν» είπε ο Νακαμότο, δείχνοντας ένα δημοσιογράφο του Associated Press. «Δεν είμαι στο bitcoin, δεν ξέρω τίποτε γι' αυτό», είπε και πάλι. 

Αργότερα, σε συνέντευξή του στο Associated Press, ο Νακαμότο είπε πως οι δηλώσεις του έχουν παρερμηνευθεί σε σημαντικό τμήμα του δημοσιεύματος του Newsweek, στο οποίο φέρεται να λέει στο δημοσιογράφο, «δεν εμπλέκομαι πλέον σε αυτό και δεν μπορώ να το συζητήσω».
Ερωτηθείς από το AP αν το είπε πράγματι, ο Νακαμότο απάντησε: «Οχι». «Λέω πως δεν είμαι πλέον στο σχεδιασμό και στην επίβλεψη. Αυτό είναι όλο». «Ακόμη κι αν ήμουν, όταν προσλαμβανόμαστε, πρέπει να υπογράψεις αυτό το έγγραφο, ένα συμβόλαιο που λέει ότι δεν θα αποκαλύψεις τίποτε. Αυτό ήταν που εννοούσα».

Η συντάκτρια του Newsweek, Λία Μακγκράθ Γκούντμα είπε στο Associated Press πως επιμένει στο ρεπορτάζ της. «Επιμένω απολύτως στη συνομιλία μου με τον κ. Νακαμότο. Δεν υπήρξε η παραμικρή σύγχυση αναφορικά με το περιεχόμενο της συζήτησής μας - και της παραδοχής του ότι είναι αναμιγμένος στο bitcoin».

Σημειώνεται ότι η ταυτότητα του δημιουργού του Bitcoin αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια αντικείμενο εικασιών, σύμφωνα με τις οποίες το όνομα «Σατόσι Νακαμότο» δεν ήταν παρά ψευδώνυμο ή η ονομασία μιας ομάδας!

Στη φωτογραφία: O 64χρονος Σατόσι Νακαμότο πολιορκείται από τα αμερικανικά ΜΜΕ έξω από το σπίτι του στα περίχωρα του Λος Αντζελες, ύστερα από τον ισχυρισμό του Newsweek ότι είναι ο ιδρυτής του ψηφιακού ψευδονομίσματος (πηγή:Reuters)

Πηγή: 
www.tanea.gr 07.03.2014
Περισσότερα στα:
http://mag.newsweek.com/2014/03/14/bitcoin-satoshi-nakamoto.html
http://www.tanea.gr/news/world/article/5094357/newsweek-aytos-einai-o-mysthriwdhs-dhmioyrgos-toy-bitcoin/






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου