1 Απριλίου 2014

«Ηλιος» το νέο κόμμα του Γιώργου

 από την enet.gr / Ελευθεροτυπία

Η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου για την ίδρυση νέου κόμματος είναι όχι μόνο οριστική και αμετάκλητη, αλλά μετά την προχθεσινή του σύγκρουση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο επισπεύδεται, για να προλάβει ακόμα και τη συμμετοχή του στις εθνικές εκλογές, αν αυτές γίνουν ξαφνικά τον Μάιο μαζί με τις ευρωεκλογές.

Χθες όλη την ημέρα είχε με στενούς του συνεργάτες συνεχείς συσκέψεις για το θέμα. Τα σχέδια του πρώην πρωθυπουργού, είχε πληροφορηθεί εδώ και μέρες ο Ευάγγελος Βενιζέλος και περίμενε την ευκαιρία να του επιτεθεί. Την ευκαιρία τού την έδωσε ο Γ. Παπανδρέου με το «όχι» που είπε στο πολυνομοσχέδιο, γι' αυτό και χθες τον κατηγόρησε ως παράγοντα αποσταθεροποίησης και ανωμαλίας.



Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου αποφάσισε να κάνει νέο κόμμα παρά να διεκδικήσει το ΠΑΣΟΚ, για τους εξής λόγους:
  • Για να πάρει το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να παραιτηθεί ή να ανατραπεί ο Β. Βενιζέλος και επιπλέον να δημιουργηθούν εκείνοι οι εσωκομματικοί συσχετισμοί ούτως ώστε να ξαναεκλεγεί ο πρώην πρωθυπουργός ή στέλεχος της εμπιστοσύνης του. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και αμφιβόλου αποτελέσματος.
  • Το ΠΑΣΟΚ στη συνείδηση της κοινής γνώμης έχει απαξιωθεί και δεν μπορεί να ανακάμψει.
  • Με την ίδρυση νέου κόμματος γλιτώνει μια για πάντα από στελέχη που είναι κομματικοί βαρόνοι και βαρίδια και τα οποία ακολουθούν προσωπική στρατηγική.
  • Απαλλάσσεται επίσης από τα δυσθεώρητα χρέη που έχει το ΠΑΣΟΚ στις τράπεζες και τα οποία θα φορτωθεί πλέον ο Β. Βενιζέλος.

Οι ίδιες πληροφορίες, σήμερα 1η Απρίλη, λένε ακόμα ότι έχει βρεθεί και το όνομα, θα λέγεται «Ηλιος» και ως σήμα θα έχει έναν ήλιο, που όμως δεν θα μοιάζει στου ΠΑΣΟΚ, γιατί θα είναι ολόκληρος και όχι πράσινος. Η επιλογή αυτού του ονόματος έγινε για τρεις λόγους:
  • Πρώτον, παραπέμπει ευθέως στις πατρογονικές κομματικές ρίζες.
  • Δεύτερον, συνάδει με το όραμα του Γιώργου Παπανδρέου για Πράσινη Ανάπτυξη με αιολική και ηλιακή ενέργεια.
  • Τρίτον, ανταποκρίνεται στη νέα τάση της εποχής τα νέα κόμματα να δανείζονται τα ονόματά τους από τη φύση (Ελιά, Ποτάμι κ.λπ.).
Πηγή: 
enet.gr / Ελευθεροτυπία 01.04.2014
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=423581
Σαν ψέμα φαίνεται ! Και είναι και Πρωταπριλία !!!






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg ο Γιώργος Παπανδρέου, κληθείς να σχολιάσει τις φήμες περί δημιουργίας νέου κόμματος, που ανέφερε την 1η Απρίλη η Ελευθεροτυπία, ως Πρωταπριλιάτικο αστείο φυσικά, ο πρώην πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι παραμένει στο ΠΑΣΟΚ. Δεν κατάφερε να επιδείξει ότι διαθέτει τουλάχιστον κάποια αίσθηση του χιούμορ, αφού χαρακτήρισε “πολύ επικίνδυνο” το να απαντάει κάποιος σε τέτοια αστεία.
    Πηγή: Ελευθεροτυπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή