1 Απριλίου 2014

Γερμανορωσικές οικονομικές διασυνδέσεις (Μέρος 1)

Συμπυκνωτής γκαζιού στα τσέχικα σύνορα: Η Γερμανία είναι εδώ και δεκαετίες εξαρτώμενη από τη ρωσική προμήθεια γκαζιού. Σχεδόν 40% της γερμανικής παρουσίας γκαζιού προέρχεται από τα υποβοηθούμενα μέρη της Ρωσίας και περισσότερο από το ήμισυ αυτού ρέει μέσω σωλήνων κατευθείαν μέσα από την Ουκρανία. Αν επιβάλλονταν κυρώσεις εναντίον της Ρωσία, φοβούνται οι εταιρείες πως η Μόσχα θα κλείσει τη στρόφιγγα.


Διυλιστήρια γκαζιού στο βραδεμβουργικό Schwedt: Η Ρωσία είναι με ένα μερίδιο μεγαλύτερο του 35% ο σημαντικότερος προμηθευτής γκαζιού της Γερμανίας. Μία ρωσική παύση εξαγωγών θα επηρέαζε ιδιαίτερα σκληρά τη γερμανική οικονομία.


Η Γερμανία εξάγει πρωτίστως αγαθά από τρεις τομείς προς τη Ρωσία: Σε αυτούς ανήκουν Μηχανήματα και πάγια στοιχεία, οχήματα και μέρη οχημάτων, καθώς και προϊόντα της χημικής βιομηχανίας, όπως φαρμακευτικά είδη, πλαστικά ή προϊόντα από καουτσούκ.


Κατασκευαστές μηχανημάτων (στη Γερμανία): Σχεδόν το ένα τέταρτο των ρωσικών εισαγωγών μηχανημάτων έρχονται από τη Γερμανία - για τους Γερμανούς κατασκευαστές ήταν η Ρωσία η τέταρτη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά. Κυρώσεις στον κλάδο θα επηρέαζαν και πολλές μεσαίες επιχειρήσεις στη Γερμανία.


Διαβάστε το άρθρο πλάι-πλάι με το γερμανικό πρωτότυπο κείμενο στο:






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου