3 Απριλίου 2014

Γερμανορωσικές οικονομικές διασυνδέσεις (Μέρος 2)

Το εμπόριο μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας αυξήθηκε μεταξύ 2009 και 2012 σταθερά. Για το έτος 2013 κατέγραψε όμως μία μείωση περίπου 5%.


Εργοστάσιο της VW στη ρωσική Kaluga: Πρωτίστως οι γερμανικοί κατασκευαστές είναι παρόντες στη Ρωσία. Για τους ελίτ κατασκευαστές BMW, Daimler και Volkswagen είναι η Ρωσία μία σημαντική αγορά. Η Volkswagen παράγει ήδη εδώ και περισσότερα από έξι χρόνια σε ένα ιδιόκτητο εργοστάσιο, η Daimler από το 2013 και η BMW χτίζει αυτή τη στιγμή ένα εργοστάσιο στο Kaliningrad.


Για την Adidas είναι η Ρωσία μία από τις μεγαλύτερες λιανικές αγορές, το 2013 έκανε εκεί πωλήσεις άνω του 1 δισ. ευρώ. Μία επιδείνωση της κρίσης στην Κριμαία με κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας θα μπορούσε να επιδράσει άμεσα στο εμπόριο.


Metro-Markt στη Μόσχα: Ο εμπορικός όμιλος Metro αντιπροσωπεύεται εδώ και καιρό με τα Σούπερ Μάρκετ χονδρικής του στη Ρωσία, εντωμεταξύ με πάνω από 100 εμπορικά σημεία. Για την ακρίβεια ο όμιλος ήθελε τον Απρίλη του 2014 να μπει στο χρηματιστήριο με τη ρωσική του επιχείρηση χονδρικής - αλλά το χρονοδιάγραμμα φαίνεται αυτή τη στιγμή ασταθές λόγω της κρίσης στην Κριμαία.


Τα κεντρικά της BASF στο Ludwigshafen: Χημικά προϊόντα βρίσκονται στην τρίτη θέση των γερμανικών εξαγωγών προς τη Ρωσία: Η Γερμανία ανήκει στις σημαντικότερες χώρες-προμηθευτές της Ρωσίας, το μέγεθος των γερμανικών εξαγωγών χημικών στη Ρωσία αυξήθηκε το 2012 σε περίπου 5,8 δισ. ευρώ.



Διαβάστε το άρθρο πλάι-πλάι στο γερμανικό πρωτότυπο κείμενο στο:






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου