3 Μαΐου 2014

Τρία κρίσιμα ερωτήματα στον δήμαρχο Ελληνικού

Αντιμέτωπος με πειθαρχικές, επί του παρόντος, ευθύνες βρίσκεται ο δήμαρχος Αργυρούπολης-Ελληνικού, σχετικά με τον θάνατο του 13χρονου σε λούνα παρκ στο Ελληνικό την περασμένη Κυριακή και τον τραυματισμό της αδελφής του.

Γιατί εκμίσθωσε; και γιατί επέτρεψε τη λειτουργία της επιχείρησης χωρίς την προβλεπόμενη άδεια; καθώς και γιατί δεν μερίμνησε για την παύση της λειτουργίας του λούνα παρκ; είναι τα κρίσιμα ερώτήματα.   

Ειδικότερα, σύμφωνα με την "Καθημερινή", ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μανώλης Αγγελάκας, με έγγραφό του καλεί τον δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη σε γραπτή απολογία εντός δέκα ημερών. Ευθύνες στον δήμαρχο Ελληνικού αποδίδονται, σύμφωνα με πληροφορίες, και στο πόρισμα (μέχρι χθες δεν είχε ολοκληρωθεί) του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Τρία είναι τα βασικά ερωτήματα που υποβάλλονται στον κ. Κορτζίδη, προκειμένου να εξεταστεί εάν προκύπτει το παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος από δόλο ή βαριά αμέλεια.

Πρώτον, ο δήμαρχος καλείται να απαντήσει γιατί εκμίσθωσε την έκταση στο λούνα παρκ χωρίς άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας και χωρίς να έχει κατατεθεί φάκελος που να αναφέρεται στα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Δεύτερον, γιατί, αν και γνώριζε την εγκατάσταση του λούνα παρκ, επέτρεψε τη λειτουργία της χωρίς την προβλεπόμενη άδεια. Το ερώτημα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα εάν υπολογιστεί πως στον συγκεκριμένο χώρο είχε λειτουργήσει και πάλι λούνα παρκ κατά τα έτη 2011- 2012, από την ίδια εταιρεία, και πάλι μόνο με συμβόλαιο εκμίσθωσης, χωρίς να έχει εκδοθεί άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας.

Τρίτον, καλείται σε απολογία διότι δεν μερίμνησε για την παύση της λειτουργίας του λούνα παρκ, καθώς ακόμα και αυτό το συμβόλαιο εκμίσθωσης είχε λήξει από τον Φεβρουάριο 2014. 

Σε περίπτωση που ο κ. Κορτζίδης δεν απαντήσει θα του επιβληθεί η ποινή της αργίας, ενώ μετά την παρέλευση του δεκαημέρου η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο αιρετών, το οποίο έχει τη δικαιοδοσία να αποφασίσει για την τύχη του δημάρχου. Εάν έχει καταθέσει γραπτή απολογία, αυτή θα ληφθεί υπόψη στην απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου. Εάν το Συμβούλιο αποφασίσει πως ο κ. Κορτζίδης έχει υποπέσει σε παραπτώματα, μπορεί να επιβάλει την ποινή της αργίας ή της καθαίρεσης.

Πηγή: απόσπασμα από άρθρο στην "Καθημερινή" 03.05.2014
http://www.kathimerini.gr/765221/article/epikairothta/ellada/tria-krisima-erwthmata-ston-dhmarxo-ellhnikoy

Σχετική ανάρτηση:
Επιτέλους παραιτήσου Δήμαρχε Κορτζίδη !






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου