11 Μαΐου 2014

Μάχη για τη "Νέα Ελλάδα"

Αφηρημένες ...Απόψεις

Έντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τη χρήση του όρου «νέα Ελλάδα». Λες και η Ελλάδα είναι ...καφενείο, και απλά χρησιμοποιώντας τον τίτλο "το νέον" ολοκληρώνεις και την ανακαίνιση!

Συγκεκριμένα, η ΝΔ υποστηρίζει ότι ο όρος είναι δικός της και πως ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στην ένδεια των ιδεών του, καπηλεύεται τον όρο και τον χρησιμοποιεί σαν σύνθημα. 

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο συνεχίζει να χρησιμοποιεί τον όρο «νέα Ελλάδα», θεωρώντας πως «Η νέα Ελλάδα δεν μπορεί να χτιστεί από κείνους που έχτισαν την παλιά, με τις μίζες και τα ρουσφέτια, με το κράτος λάφυρο και δυνάστη, με τα υλικά της διαπλοκής και της εκμετάλλευσης, με το σχέδιο της υποτέλειας και της υποταγής, με τους ακροδεξιούς και τους Μπαλτάκους», όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας σε σημερινή συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», αλλά έχει ήδη προχωρήσει και στη δημιουργία ιστότοπου με τον τίτλο «Νέα Ελλάδα».

Και ο αντίλογος από την εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ κα Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου: «Στην απόλυτη πολιτική του γύμνια ο κ. Τσίπρας, δεν διστάζει να υποκλέψει το κεντρικό πολιτικό σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας για τη Νέα Ελλάδα. Εκείνο που όμως δεν καταλαβαίνει, είναι ότι στην πολιτική δεν αρκούν κλεμμένα συνθήματα, αλλά φρέσκιες ιδέες. Και μόνο φρέσκιες ιδέες δεν έχει ο κ. Τσίπρας, ο εκφραστής της πιο παλιάς Ελλάδας, που μας έφτασε στην κρίση. Γελάει ο κόσμος μαζί του…».

Όμως κάτι διαφεύγει και στις δυο πλευρές: η Νέα Ελλάδα δεν χτίζεται με συνθήματα, εξαγγελίες και πολύ περισσότερο με μια "πινακίδα" που να γράφει επάνω "νέα Ελλάδα". Η Ελλάδα δεν είναι καφενείο, που κολλά σε εμφανές σημείο στην πρόσοψη του παλιού οικοδομήματος την πινακίδα: "Καφενείο το Νέον" προσπαθώντας να δώσει στους πελάτες του την εντύπωση ότι ανακαινίστηκε, έτσι απλά  ...

Ήταν μια άποψη, έτσι απλά...

Takis Ant / afirimeno.com
____________
Σημείωση: Οι δηλώσεις των δυο πλευρών από "Τα Νέα" και το "Έθνος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου