6 Μαΐου 2014

Παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής και Δ. Πελοποννήσου «φλερτάρουν» οι Αραβες

Τη ζώνη που συγκροτεί το θαλάσσιο μέτωπο της Αθήνας αλλά και εκείνη της Δ. Πελοποννήσου έχουν βάλει στο στόχαστρο τα αραβικά κεφάλαια, σύμφωνα με "Τα Νέα". Βλέπουν ότι μελλοντικά, σε συνδυασμό με τις δρομολογούμενες επενδύσεις του Αστέρα, του Ελληνικού και μεγάλων μαρινών, μπορούν να αποτελέσουν τις νέες «βιτρίνες» της χώρας αποτελώντας πόλο έλξης για όλη την ευρύτερη περιοχή.

Σε αυτήν ακριβώς την λογική εντάσσεται η διαφαινόμενη ανάληψη του μάνατζμεντ δύο εκ των μονάδων του Αστέρα Βουλιαγμένης από την αλυσίδα Four Seasons συμφερόντων του Σαουδάραβα πρίγκιπα Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ (όπως αποκάλυψε χθες μιλώντας στο συνέδριο του Economist), η σύμπραξη της Al Mabaar από το Αμπου Ντάμπι με Lamda και Fosun για την αξιοποίηση της έκτασης στο Ελληνικό, και η δεδηλωμένη πρόθεση αραβικών εταιρειών να διεκδικήσουν τον επικείμενο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για τη κατασκευή μαρίνας στο Λαύριο που θα φιλοξενεί mega-yachts.

«Χτίζουν θέσεις» με άλλα λόγια σε ένα παραθαλάσσιο μέτωπο το οποίο προορίζεται να αποτελέσει μελλοντικά μια νέα «βιτρίνα πολυτελείας» του ελληνικού αλλά και μεσογειακού τουρισμού, με βάση το νέο αναπτυξιακό μοντέλο που προωθείται στη χώρα μας για σύνθετες επενδύσεις μεγάλης κλίμακας, οι οποίες απουσίαζαν τα προηγούμενα χρόνια.

Προτεραιότητα αποτελεί η Αττική, και οι επενδύσεις που στοχεύουν στο να δημιουργήσουν νέα πρότυπα αναφοράς σε επίπεδο ποιότητας, αισθητικής, αρχιτεκτονικής και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος. Εδώ ταιριάζουν, σύμφωνα πάντα με "Τα Νέα", και τα σχέδια κατασκευής πολυτελών κατοικιών, καθώς και τα νέα κτίρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Λυρικής Σκηνής που υλοποιούνται από το Ίδρυμα Νιάρχου στο Παλαιό Φάληρο.


Στο στόχαστρο φαίνεται να έχουν βάλει τα αραβικά συμφέροντα και μια άλλη ζώνη, τη ραγδαία αναπτυσσόμενη παραθαλάσσια περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου, και κυρίως τη Δυτική Μεσσηνία και Ηλεία, όπου και αυξάνεται ο αριθμός των τουριστικών συγκροτημάτων πολυτελείας.

Τον Αύγουστο του 2013 μάλιστα ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Αλ Ουλαίντ είχε ταξιδέψει στην Αθήνα, και είχε συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά για να συζητήσουν περί επενδύσεων χωρίς ωστόσο να γίνουν ανακοινώσεις ή να ληφθεί κάποια απόφαση, Τότε, το ΤΑΙΠΕΔ και το Invest In Greece του παρέδωσαν ένα κατάλογο με υποψήφια για αγορά ή παραχώρηση πολυτελή τουριστικά projects μεταξύ των οποίων και ακίνητα στη Δυτική Πελοπόννησο.

Πηγή: tanea.gr 06.05.2014
http://www.tanea.gr/news/economy/article/5116517/poies-parathalassies-perioxes-attikhs-kai-peloponnhsoy-flertaroyn-oi-arabes/






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου