14 Μαΐου 2014

Μεγάλο deal Πειραιώς - MIG

(upd) «Η Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ ανακοινώνει ότι, ως βασικός πιστωτής της Marfin Investment Group (MIG) και στο γενικότερο πλαίσιο των υφιστάμενων με την εταιρία δανειακών συμβάσεων, υπέγραψε με την MIG συμφωνία -πλαίσιο η οποία προβλέπει τη συμμετοχή της Τράπεζας σε αδιάθετες ομολογίες της σειράς Α, μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου της MIG, με ημερομηνία λήξης 29 Ιουλίου 2019 και περίοδο διάθεσης έως την 30 Ιουνίου 2014» αναφέρει σχετική ανακοίνωση της τράπεζας Πειραιώς. Και συνεχίζει διευκρινίζοντας ότι οι όροι του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου της MIG "προβλέπουν τη δυνατότητα μετατροπής σε νέες μετοχές της εταιρείας με τιμή μετατροπής €0.54 ανά μετοχή. Η Τράπεζα Πειραιώς έχει δεσμευθεί να προβεί σε μετατροπή ομολογιών σε μετοχές για το ποσό των €90 εκατομμυρίων τουλάχιστον, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 17,7% του Μετοχικού Κεφαλαίου της MIG".

Σχολιάζοντας τη συμφωνία ο Πρόεδρος της MIG κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, μεταξύ άλλων δήλωσε πως η "επιλογή της Τράπεζα Πειραιώς να στηρίξει τα σχέδια του Ομίλου μας ανοίγει πλέον νέους και μεγαλύτερους δρόμους. Η MIG, έχοντας στο χαρτοφυλάκιό της τις ηγέτιδες εταιρείες στους κλάδους Τροφίμων, Εστίασης, Ακτοπλοΐας, Υγείας και Πληροφορικής θα διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην συγκέντρωση εταιρειών (consolidation) και την εξυγίανση του επιχειρηματικού χάρτη της χώρας"

Νωρίτερα γράφαμε τα εξής: 
Σε στρατηγική συνεργασία προχωρούν με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς με την MIG.
Η Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να καλύψει μετατρέψιμο σε μετοχές ομολογιακό δάνειο της τάξης των 250 εκατ. ευρώ, το οποίο θα εκδώσει η MIG, αποκτώντας έτσι η Τράπεζα σε δεύτερη φάση μετοχική θέση στη MIG. Το ποσοστό της Πειραιώς στην MIG εκτιμάται ότι μπορεί να διαμορφωθεί στο 16%.
Οι συνέπειες για αριθμό επιχειρηματικών ομίλων, που είτε βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της MIG, είτε έχουν δανειοδοτηθεί από την Τράπεζα Πειραιώς, εκτιμώνται ως θετικές.
Ειδικότερη αναφορά γίνεται στην ακτοπλοΐα όπου η MIG ελέγχει την Attica Group (Superfast και Blue Star Ferries), ενώ η Πειραιώς ελέγχει σημαντικά ποσοστά στην Hellenic SeaWays και στη ΝΕΛ, ενώ ταυτόχρονα είναι και εκ των πιστωτριών της ΑΝΕΚ.

Με πληροφορίες από capital.gr, tanea.gr, euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου