9 Μαΐου 2014

Tέταρτος φθηνότερος προορισμός στην Ευρώπη η Ελλάδα

Η Ελλάδα αναδείχθηκε τέταρτος φθηνότερος προορισμός στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά την ξενοδοχειακή διαμονή για τον μήνα Μάιο. Η φθηνότερη, μεταξύ 24 χωρών, είναι η Βουλγαρία και η ακριβότερη η Δανία. 

Αυτό δείχνει το ευρωπαϊκό βαρόμετρο των online ξενοδοχειακών τιμών της Trivago για τον τρέχοντα μήνα που αποκαλύπτει σήμερα η «Καθημερινή».

Ειδικότερα, η χώρα μας παραμένει μεταξύ των φθηνότερων προορισμών στην Ευρώπη, παρότι η μέση online ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο στις ελληνικές μονάδες αυξήθηκε κατά 14,1% αυτό τον μήνα φθάνοντας σε 89 ευρώ από 78 ευρώ τον Μάιο του 2013. Μεταξύ των 24 χωρών που αναλύει τις ξενοδοχειακές τιμές η Trivago, φθηνότερες από την Ελλάδα είναι μόνο η Βουλγαρία (54 ευρώ), η Ρουμανία (66 ευρώ) και η Πολωνία (69 ευρώ). Tην υψηλότερη τιμή γι’ αυτό τον μήνα έχει η Δανία (168 ευρώ) με δεύτερη τη Νορβηγία (156 ευρώ).

Εξάλλου, στην Αθήνα η μέση ξενοδοχειακή τιμή αυξήθηκε κατά 26% φθάνοντας σε 106 ευρώ. Παρά την αύξηση η μέση τιμή στα ξενοδοχεία της Αθήνας παραμένει σχεδόν 30% χαμηλότερα σε σχέση με τον μέσο όρο των ξενοδοχειακών τιμών, όπως διαμορφώθηκε στo βαρόμετρο της Trivago. Ετσι, η Αθήνα γι’ αυτό τον μήνα είναι ο 16ος φθηνότερος προορισμός σε ό,τι αφορά την ξενοδοχειακή διαμονή μεταξύ των 50 προορισμών-πόλεων. Φθηνότερη πόλη είναι η Σαραγόσα με 62 ευρώ ανά διανυκτέρευση και ακριβότερη η Γενεύη με 284 ευρώ.

Πηγή: 
kathimerini.gr 09.05.2014
http://www.kathimerini.gr/766279/article/ta3idia/ta3idiwtika-nea/tetartos-f8hnoteros-proorismos-sthn-eyrwph-h-ellada






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου