5 Ιουνίου 2014

Συρία: Επανεκλογή Άσαντ με 88,7% σε εκλογές "φάρσα"

Για μια ακόμη φορά οι δημοκρατικές διαδικασίες χρησιμοποιήθηκαν για να καλύψουν ένα στυγνό αυταρχικό καθεστώς και μάλιστα εν μέσω εμφυλίου πολέμου. Έτσι, ο Μπασάρ αλ Άσαντ επανεξελέγη στην προεδρία της Συρίας με ποσοστό 88,7% των ψήφων, όπως δήλωσε αργά χθες ο πρόεδρος του συριακού κοινοβουλίου Μοχάμαντ αλ Λάχαμ. 

Ο Άσαντ εξασφάλισε μια τρίτη θητεία στην προεδρία στις αμφιλεγόμενες αυτές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στις περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από την κυβέρνησή του, παρά τον εμφύλιο πόλεμο ο οποίος μαίνεται στην χώρα, σε μια προσπάθεια να δώσει μια νομιμοποιητική βάση στην κυβέρνησή του. Σύμφωνα με τις εκλογικές αρχές της χώρας, το ποσοστό συμμετοχής στις προεδρικές εκλογές ανήλθε σε 73,42%. 

Οι άλλοι δύο υποψήφιοι, ο Χάσαν αλ Νούρι και ο Μάχερ αλ Χάτζαρ, εξασφάλισαν αντίστοιχα 4,3% και 3,2% των ψήφων, σύμφωνα με τον αλ Λάχαμ. Η τοποθέτηση και των δυο άλλων ονομάτων έγινε για το θεαθήναι, υποστηρίζει η αντιπολίτευση, η οποία δεν πήρε μέρος στην εκλογική διαδικασία.

Οι ΗΠΑ έχουν χαρακτηρίσει "ντροπή" και η συριακή αντιπολίτευση "φάρσα" τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Συρία, ενώ το ΝΑΤΟ έχει βεβαιώσει ότι τα αποτελέσματά τους δεν θα αναγνωριστούν.

Πηγή:
Με πληροφορίες από kathimerini.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ και dw.de

Σχετική ανάρτηση: Συρία: Εκλογές εν μέσω εμφυλίου






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου