7 Ιουνίου 2014

Παράξενα & άγνωστα επαγγέλματα που χάθηκαν!

 Σε παλιότερες εποχές ανθούσαν, σήμερα ίσως να προκαλούν το γέλιο. Κάποια από τα παράξενα αυτά επαγγέλματα που χάθηκαν, από το perierga.gr:

1. Κορινοθέτης. Νεαρά αγόρια προσλαμβάνονταν για να στήνουν τις κορίνες ξανά στη θέση τους μετά από κάθε παρτίδα μπόουλινγκ.

2. O άνθρωπος-ξυπνητήρι. Με ένα ξύλινο ραβδί ή με βότσαλα χτυπούσαν τα τζάμια και τις πόρτες των πελατών τους για να τους ξυπνήσουν στην ώρα τους.

3. Κόφτης πάγου. Πριν από τις σύγχρονες τεχνικές ψύξης οι άνθρωποι έπαιρναν στα σπίτια μεγάλα κομμάτια πάγου τα οποία, βέβαια, κάποιος έκοβε.

4. O άνθρωπος-ραντάρ. Πριν αποκτήσουν κανονικά ραντάρ τα στρατεύματα χρησιμοποίησαν ακουστικές συσκευές σαν αυτές της φωτογραφίας για να εντοπίζουν τον ήχο των αεροσκαφών που πλησίαζαν στην περιοχή.

 5. Κυνηγός αρουραίων. Ένα επάγγελμα που άνθιζε σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις λόγω του μεγάλου κινδύνου διάδοσης λοιμώξεων. Ο άνθρωπος έμπαινε στους υπονόμους και… ψάρευε ποντίκια!

6. O άνθρωπος που άναβε τα φώτα των δρόμων. Μέχρι να χρησιμοποιηθεί ο ηλεκτρισμός κάποιος ήταν επιφορτισμένος και με αυτή τη δουλειά.

Πηγή: 
perierga.gr 

Σχετική ανάρτηση:
Το Αφηρημένο Blog: Επαγγέλματα που χάθηκαν στο χρόνο






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου