11 Ιουνίου 2014

Ο Γιάννης Στουρνάρας νέος Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

Το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), ενόψει της αποχώρησης του διοικητή Γεωργίου Προβόπουλου η θητεία του οποίου λήγει στις 20 Ιουνίου, αποφάσισε ομόφωνα κατά τη σημερινή του συνεδρίαση να προτείνει προς το Υπουργικό Συμβούλιο, τον διορισμό του κ. Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του διοικητή.

Δελτίο Τύπου της ΤτΕ 
11/06/2014 - Πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο για τον διορισμό Διοικητή σύμφωνα με το άρθρο 29 του Καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος: 
Ανακοινώνεται ότι το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, ενόψει της αποχώρησης, μετά τη λήξη της θητείας του στις 19 Ιουνίου 2014, του Διοικητή Γεωργίου Προβόπουλου, αποφάσισε ομόφωνα κατά τη σημερινή συνεδρίασή του να προτείνει προς το Υπουργικό Συμβούλιο, βάσει του άρθρου 29 του Καταστατικού της Τράπεζας, τον διορισμό του κ. Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του Διοικητή. 

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την πρόταση του Γενικού συμβουλίου της ΤτΕ για τον νέο διοικητή, έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά την πρόταση του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος προς το Υπουργικό Συμβούλιο για την ανάληψη της θέσης του Διοικητή από τον κ. Γιάννη Στουρνάρα, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Διοικητή κ. Γιώργο Προβόπουλο για τις υπηρεσίες που προσέφερε τα προηγούμενα χρόνια από τη θέση αυτή. Συνέβαλε με τρόπο καθοριστικό τόσο στην ευστάθεια του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος, όσο και στην ανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών Τραπεζών, στην πιο δύσκολη μεταπολεμική περίοδο που διένυσε η Χώρα μας».

Υπενθυμίζεται πάντως, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έχει κατά καιρούς διατυπώσει ενστάσεις γύρω από το πρόσωπο του κ. Γ. Στουρνάρα και έχει ξεκαθαρίσει πως ενδεχόμενη επιλογή του για τη θέση του νέου Διοικητική της Τράπεζας της Ελλάδος από την Κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα δεσμεύει τον ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που έλθει στην κυβέρνηση.

Σημειώνεται ακόμη ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η ομιλία του Γιώργου Προβόπουλου σήμερα στην ΤτΕ, την οποία μπορείτε να διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:
Oμιλία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γεώργιου Α. Προβόπουλου στην εκδήλωση για την παρουσίαση των βιβλίων «Ιστορία της Τράπεζας της Ελλάδος 1928-2008» και «Το Χρονικό της Μεγάλης Κρίσης - Η Τράπεζα της Ελλάδος 2008-2013»

Πηγή: www.bankofgreece.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου