4 Ιουνίου 2014

ΟΟΣΑ: Oι μεταρρυθμίσεις μονόδρομος για την παγκόσμια ανάπτυξη

Τα περιθώρια άσκησης δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής στενεύουν ασφυκτικά, προειδοποιεί ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Ανχελ Γκουρία και τονίζει πως η μοναδική οδός για την επίτευξη ρυθμού ανάπτυξης 2% εντός πενταετίας είναι οι μεταρρυθμίσεις.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που έδωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο κ. Γκουρία επισήμανε πως μόνον με μεταρρυθμίσεις μπορεί κανείς να βρει τη λύση σε καίρια ζητήματα όπως είναι η εκπαίδευση, οι καινοτομίες, ο ανταγωνισμός και η ευελιξία στις αγορές εργασίας και προϊόντων.

Ολα αυτά τα ζητήματα θα πρέπει να αντιμετωπισθούν με κάποιο συντονισμό και όχι το καθένα ξεχωριστά», είπε ο ανώτατος αξιωματούχος του ΟΟΣΑ. Ο κ. Γκουρία είπε πως τα οικονομικά προβλήματα μιας χώρας δεν λύνονται μόνον δαπανώντας χρήματα, μια τοποθέτηση που παραπέμπει στη γενναιόδωρη νομισματική και δημοσιονομική πολιτική που είχε υιοθετηθεί από τις ΗΠΑ μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-09 και ακολουθεί η κυβέρνηση του Σένζο Αμπε στην Ιαπωνία τα τελευταία χρόνια. «Εξήλθαμε από τη μεγάλη ύφεση ξοδεύοντας και αυξήσαμε το δημόσιο χρέος στα κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ από το 30% στο 35% του ΑΕΠ», προσέθεσε ο ίδιος.


Πηγές: Bloomberg και
kathimerini.gr 04.06.2014 (απόσπασμα από άρθρο):
ΟΟΣΑ: Oι μεταρρυθμίσεις μονόδρομος για την παγκόσμια ανάπτυξη






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου