7 Ιουλίου 2014

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Αλφρέδο Ντι Στέφανο

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Αλφρέδο Ντι Στέφανο, ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του αθλήματος, αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών σε νοσοκομείο της Μαδρίτης.

Ο επίτιμος πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης υπέστη οξύ καρδιακό επεισόδιο την Παρασκευή (4/7) και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ τις τελευταίες ώρες είχε πέσει σε κώμα. Τελικά η καρδιά του δεν άντεξε.

Comunicado oficial: Falleció Alfredo Di Stéfano, el mejor jugador de todos los tiempos http://bit.ly/1xGDRGK 

Ο Ντι Στέφανο κατέκτησε πέντε Κύπελλα Ευρώπης με την Ρεάλ Μαδρίτης και οκτώ πρωταθλήματα, βάζοντας την υπογραφή του στην πιο λαμπρή περίοδο της ομάδας. Ως προπονητής κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Βαλένθια.

Μαζί με τους Πελέ, Κρόιφ και Μαραντόνα συνέθεσε (κατά πολλούς) την κορυφαία τετράδα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ενώ το προσωνύμιό του ήταν το «La Saeta Rubia» (μτφ. η άσπρη σαΐτα).


Ο γεννημένος στο Μπουένος Αϊρες, Ντι Στέφανο ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην Ρίβερ Πλέιτ, συνέχισε στην Ουρακάν και στην Μιλιονάριος για να κάνει το υπερατλαντικό άλμα και να έρθει στην Ευρώπη και τη Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία αγωνίστηκε από το 1953 ως το 1964. Την καριέρα του την έκλεισε στην Εσπανιόλ (1964-66).

Ξεκίνησε ως προπονητής στην Ελτσε το 1967, ενώ για μία διετία (1982-84) κάθισε στον πάγκο της Ρεάλ για να πάει στη Βαλένθια και να πάρει πρωτάθλημα, Κύπελλο και Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης και να ξανά-επιστρέψει στη Μαδρίτη για τον τελευταίο του χρόνο στην προπονητική (1990-91).

Διεθνείς συμμετοχές ως ποδοσφαιριστής είχε με την Αργεντινή (6), με την Κολομβία (4) και με την Ισπανία (31, 23 γκολ).

Στη Ρεάλ πραγματοποίησε 396 εμφανίσεις σημειώνοντας 307 γκολ, επίδοση που τον κατατάσσει δεύτερο όλων των εποχών πίσω από τον Ραούλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντι Στέφανο, που κατέληξε τρεις μέρες μετά τα 88α γενέθλιά του, είχε απαχθεί στις 24 Αυγούστου του 1963 στο Καράκας από αντάρτες της Βενεζουέλας, ωστόσο, δυο μέρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερος κοντά στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η «βασίλισσα» (Ρεάλ) που περιόδευε τότε στην Λατινική Αμερική.

Πηγή: 
www.sentragoal.gr 07.07.2014
http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=16490&subid=2&pubid=129778449

Video:

Alfredo Di Stefano Real Madrid superstar : some goals skills






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου