12 Ιουλίου 2014

Ποιος επιλέγει ποιον;

Αφηρημένες ...Σκέψεις

Προφανώς η ΔΗΜΑΡ αδυνατεί να συνέλθει από το σοκ των ευρωεκλογών. Οι συνεχείς ταλαντεύσεις, τα ολισθήματα και η ανεπιτυχής προσπάθειά του Φώτη Κουβέλη να σταθεί όρθιος είναι γνωστά.

Όμως, δεν θα αναφερθώ εδώ στην εικόνα αποσύνθεσης και πανικού που παρουσιάζει το κόμμα, απλά θα σταθώ μόνο στην απαξιωτική για τους ψηφοφόρους ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση της βουλευτού Κατερίνας Μάρκου.

"Όλοι, συνεπώς και η βουλευτής κ. Μάρκου, έχουν δικαίωμα να επιλέγουν δρόμο και ψηφοφόρους..." αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΔΗΜΑΡ.

Απαράδεκτο. Μπορεί οι πολιτικοί να έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν το δρόμο τους, αλλά όχι και τους ψηφοφόρους τους. Κανένα κόμμα (και πολύ περισσότερο η ΔΗΜΑΡ), κανένας πολιτικός, δεν μπορεί να έχει αυτή την ...πολυτέλεια. Αλλά, πέρα από λάθος, αποτελεί και προσβολή η ανακοίνωση για τους πολίτες (ή ψηφοφόρους, γιατί κάποιοι μόνο έτσι έχουν συνηθίσει να τους βλέπουν). Τι θεωρούν όμως ότι είναι οι "ψηφοφόροι" για να επιλέγονται; άβουλα πρόβατα; ή κάποιο καταναλωτικό αγαθό;

Είναι σαφές ότι το αντίθετο συμβαίνει: Οι ψηφοφόροι, με τα δικά τους προσωπικά κριτήρια, είναι εκείνοι που επιλέγουν τους εκπροσώπους τους στις εκάστοτε εκλογές, είτε πρόκειται για συγκεκριμένο κόμμα ή για επιμέρους πρόσωπα.

Δυστυχώς είναι προφανές ότι η ΔΗΜΑΡ, βαδίζοντας προς το συνέδριο του φθινοπώρου, έχει χάσει εκτός από τους ψηφοφόρους και τον δρόμο της...

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, από την ιστοσελίδα του κόμματος*, για τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης της βουλευτού Κ. Μάρκου:

"Προφανώς, όλοι, συνεπώς και η βουλευτής κ. Μάρκου, έχουν δικαίωμα να επιλέγουν δρόμο και ψηφοφόρους. Σε σχέση πάντως με όσα οψίμως η ίδια καταλογίζει στη ΔΗΜΑΡ για «στερεότυπες και βαρετές εμμονές», είναι γεγονός ότι όντως έχουμε εμμονές με σταθερές αξίες της ανανεωτικής αριστεράς. Θα συνεχίσουμε μάλιστα να τις έχουμε".

* - Ανακοίνωση για τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης της βουλευτού Κ. Μάρκου.
Δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014, 09:43
http://www.dimokratikiaristera.gr/deltia-typou/7562-10-07-2014-anakoinosi-gia-ti-dilosi-aneksartitopoiisis-tis-vouleftoy-k-markou






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου