2 Ιουλίου 2014

Κρίσιμη μέρα για τη «μικρή» ΔΕΗ

Εν αναμονή της κατάθεσης σήμερα του σχεδίου νόμου για τη «μικρή ΔΕΗ» στη Βουλή, προκειμένου να ξεκινήσει η σχετική συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή, η Κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη όχι μόνο με την αντιπολίτευση, που σύσσωμη έχει εκφράσει την αντίθεσή της, αλλά και με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ακόμη και με ενστάσεις κάποιων βουλευτών των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Όμως, η Κυβέρνηση φαίνεται να εμμένει στην απόφασή της. Εξάλλου "είναι μόνο ένα από τα δώδεκα προαπαιτούμενα" της τρόικας. «Δεν πρόκειται να επιτρέψω σε φανατικούς, λαϊκιστές και δημιουργούς ψεύτικων εντυπώσεων στον ελληνικό λαό να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα για πρόοδο, δικαίωμα που περνά και μέσα από τις αποκρατικοποιήσεις» διεμήνυσε ο Αντώνης Σαμαράς από το Στρασβούργο, αναφερόμενος στις αντιδράσεις για τη «μικρή ΔΕΗ».

Η σύγκρουση με την αντιπολίτευση και ειδικότερα με το ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να είναι έντονη. «Εθνικό έγκλημα που πρέπει να αποτραπεί» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη «μικρή ΔΕΗ». Για να ανατραπεί, όπως είπε, το «ξεπούλημα» κάλεσε τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, να συγκροτήσουν ένα παλλαϊκό κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο, ενώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, διερευνά ακόμη και την δυνατότητα κατάθεσης αιτήματος για τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Οι συνδικαλιστές της επιχείρησης έχουν ήδη προαναγγείλει από σήμερα το βράδυ την έναρξη των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων κάνοντας λόγο για «μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση».

Όσο για τους πολίτες; αναμένουν, πιθανόν και στο "σκοτάδι"... 

Πηγές: δημοσιεύματα στον τύπο (κυρίως naftemporiki.gr και tovima.gr)
Το σκίτσο είναι του Δημήτρη Χαντζόπουλου από "Τα Νέα"






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου