13 Ιουλίου 2014

Κύπρος: Ο κακός Βενιζέλος και η καλή Ελλάδα

Την απογοήτευσή της για τη στάση της Ελλάδας και ειδικότερα τη στάση του υπουργού της επί των εξωτερικών, ο οποίος δέχτηκε να παραλάβει έγγραφο που χαρακτήριζε την Κυπριακή Δημοκρατία "εκλιπούσα", εκφράζει σε άρθρο της στην κυπριακή εφημερίδα "Ο Φιλελευθερος" η Χρυστάλλα Χατζηδημητρίου. Και συνεχίζει.

Αλλά ας δούμε το σχετικό άρθρο:

Ο κακός Βενιζέλος και η καλή Ελλάδα  

ΜΕΧΡΙ πριν λίγους μήνες πιστεύαμε πως ο κακός μας δαίμονας είναι ο Αλεξάντερ Ντάουνερ κι αν έφευγε, το Κυπριακό θα άλλαζε τροχιά. Κι έφυγε. Χωρίς ωστόσο τα πράγματα να αλλάξουν προς το καλύτερο.
Αυτές τις μέρες, την ίδια περίπου πεποίθηση έχουμε για τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος δέχτηκε να παραλάβει ένα έγγραφο που χαρακτήριζε την Κυπριακή Δημοκρατία εκλιπούσα, χωρίς να διαμαρτυρηθεί.
Κι η ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους ζήτησε την απομάκρυνση του. Αν αποχωρήσει κι αν τον διαδεχτεί κάποιος άλλος, με άλλο όνομα, λιγότερο αντιπαθής ίσως, με καλύτερο βιογραφικό, η στάση του θα είναι αλλιώς;
Η στάση της Ελλάδας θα είναι διαφορετική;
Αυτές τις μέρες που εμείς (κάποιοι από εμάς τελοσπάντων) νομίζαμε πως το πιο σημαντικό θέμα ήταν η είσοδος στο λεξιλόγιο μας του όρου εκλιπούσα Δημοκρατία, η καταγγελία της Θεοχάρους και η ρηματική διακοίνωση (άλλος νέος όρος που μάθαμε) του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, τον ελλαδικό Τύπο και τις διάφορες ιστοσελίδες της χώρας, η μόνη είδηση από την Κύπρο που τις απασχολούσε ήταν ο «Μπίλι» το σκυλάκι που ρίχτηκε σε κάδο συμπίεσης χάρτου στην Αγία Νάπα. Η Κύπρος έτσι κι αλλιώς έχει ριχτεί στον κάδο συμπίεσης εδώ και πολλά-πολλά χρόνια. Η περίπτωση της δεν συγκινεί πλέον κανένα.
Στην δε Κύπρο, έχει τεράστιο ενδιαφέρον να διαβάσει κάποιος σχόλια κάτω από τις σχετικές ειδήσεις.
Ακόμα και να είναι βέβαιος πως όσοι γράφουν σχόλια κάτω από τις ειδήσεις και τις απόψεις που αναρτώνται στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων και των καναλιών, είναι συγκεκριμένες ομάδες ή μεμονωμένα άτομα που δεν εκπροσωπούν την πλειοψηφία, είναι εμφανής η ιδεολογική μας σύγχυση και η αυξανόμενη συνεχώς διάθεση μας για αυτομαστίγωμα.
Και δεν είναι το ποια πλευρά έχει δίκαιο, πράγμα που μόνο ιστορικά ίσως αποδειχθεί. Δεν είναι ακόμα ούτε ο τρόπος που εκφραζόμαστε, το μένος και το μίσος που εκφράζουμε κατά γνωστών κι αγνώστων. Είναι τα διάφορα σύνδρομα μας.
Από την ταυτότητα μας, τη σχέση μας με την Ελλάδα, τις ευθύνες μας μέχρι τη σχέση μας με τον εισβολέα και το μέλλον που επιθυμούμε. 

Χρυστάλλα Χατζηδημητρίου

Πηγή: philenews.com 11.07.2014
- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/arthra-apo-f-ch-chatzidimitriou/121/209139/o-kakos-venizelos-kai-i-kali-ellada#sthash.krViJC9I.dpuf






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου