3 Ιουλίου 2014

Αντί των πέναλτι, η καλύτερη απόδοση...

Αφηρημένες ...Σκέψεις 

Δεν μπορώ ακόμη να χωνέψω το γεγονός ότι η εθνική μας, ενώ έπαιξε καλύτερα, αποκλείστηκε από την ομάδα της Κόστα Ρίκα στα πέναλτις.

Έκανα λοιπόν, χωρίς να είμαι ειδικός στα ποδοσφαιρικά, την εξής απλή σκέψη: Αμέσως μετά τη λήξη και της παράτασης, αντί να ξεκινάει η ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτις, να ανακηρύσσεται νικητής η ομάδα που, με βάση κάποια αντικειμενικά και προκαθορισμένα κριτήρια, είχε γενικά την καλύτερη απόδοση στον αγώνα.

Τα στατιστικά στοιχεία υπάρχουν, καταγράφονται ανά πάσα στιγμή, και με τη λήξη του αγώνα είναι άμεσα διαθέσιμα. 

Ενδεικτικά, τα κριτήρια απόδοσης θα μπορούσαν να είναι: Κατοχή μπάλας, Σούτ (με διάκριση: στην εστία, εκτός εστίας, στα δοκάρια), Κόρνερ (δείχνουν την πίεση), Φάουλ και Κάρτες (που θα μετρούν αρνητικά), κλπ. Φυσικά όλα τα παραπάνω δεν μπορεί να έχουν την ίδια βαρύτητα, αλλά θα σταθμίζονται αυτόματα με προκαθορισμένους συντελεστές.

Εξάλλου, όλα αυτά θα ωθούσαν τις ομάδες να παίξουν επιθετικό αλλά και "αθλητικό" ποδόσφαιρο...

Έτσι η διαδικασία των πέναλτις θα ήταν περιττή. Και η εθνική μας ομάδα θα είχε αποκλείσει την ομάδα της Κόστα Ρίκα!

Βέβαια οι "καρδιολόγοι" θα είχαν χάσει κάποιους πελάτες, αλλά αυτοί αρκετά κερδίζουν από τους υπόλοιπους!






yle="text-align: center;">

2 σχόλια:

  1. Χρήστο, εσύ που είσαι "ειδικός", τι λες για όλα αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορώ να μην αναρτήσω και το σχόλιο του φίλου μου του Δήμου (που μου ήρθε όπως συνήθως με e-mail). Εξάλλου ...στηρίζει την ιδέα. Γράφει λοιπόν ο Δήμος:
    "Τάκη, ακούγεται πολύ καλή σαν ιδέα. Θα μπορούσαν οι να κτίσουν πάνω της. Πολύ καλά και πειστικά τα επιχειρήματα σου. Ομολογώ πως δεν περίμενα κάτι τέτοιο από σένα. Με εξέπληξες θετικά!! Μπράβο!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή