9 Ιουλίου 2014

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την «μικρή ΔΕΗ»

Ψηφίστηκε, σήμερα Τετάρτη, κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την πώληση της «μικρής ΔΕΗ» με 51 ψήφους «υπέρ» έναντι 46 «κατά» και 1 «παρών» (του ανεξάρτητου κ. Ν. Κακλαμάνη). 

Με την ψήφισή του επί της αρχής, επί των άρθρων και επί του συνόλου ανοίγει ο δρόμος για την κατάθεση από τα κόμματα των προτάσεων για διενέργεια δημοψηφίσματος επί ψηφισθέντος νομοσχεδίου, σύμφωνα με την συνταγματική πρόβλεψη. Ήδη με την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ονομαστικής ψηφοφορίας που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, η γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛΛ. κυρία Ραχήλ Μακρή ανακοίνωσε την κατάθεση της πρότασης του κόμματός της προκειμένου να τοποθετηθούν οι έλληνες πολίτες «αν εγκρίνουν το εν λόγω νομοσχέδιο», όπως είπε.

Εν τω μεταξύ, με τροπολογία των βουλευτών του ΠαΣοΚ (Π. Ρήγας, Ι. Κουτσούκος, Κ. Τριαντάφυλλος και Δ. Σαλτούρος) που έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Ι. Μανιάτη, προβλέπεται ότι το τίμημα που θα επιτευχθεί μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση από την ΔΕΗ των μετοχών εκδόσεως της εταιρείας, των οποίων είναι δικαιούχος, δεν θα υπολείπεται της λογιστικής αξίας των εισφερομένων στοιχείων του κλάδου, όπως αυτή προσδιορίζεται με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα.

Όπως αναφέρεται, εξάλλου, το ως άνω τίμημα θα διατεθεί για επενδυτικές ανάγκες της ΔΕΗ Α.Ε. και κατά προτεραιότητα αυτές που σχετίζονται με την αντικατάσταση και την περιβαλλοντική αναβάθμιση των υφιστάμενων λιγνιτικών μονάδων παλαιάς τεχνολογίας της ΔΕΗ στην δυτική Μακεδονία.

Πηγή: www.tovima.gr 09.07.2014






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Σε μία συνεδρίαση, την Παρασκευή στις 11.7.2014, που διήρκησε μιάμιση ώρα, το Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής, με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και απούσας της Αντιπολίτευσης, έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι συνταγματικοί λόγοι και δεν γίνεται παραδεκτό το αίτημα να συζητηθεί στην Ολομέλεια η πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ». Αναμενόμενο ήταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή