4 Αυγούστου 2014

Γιούνκερ: Aν η Ελλάδα δεν ήταν στην ΕΕ θα είχε γίνει Αργεντινή

«Όσον αφορά την Ελλάδα και την Αργεντινή δεν μπορεί να γίνει παραλληλισμός, αλλά αν η Ελλάδα δεν ήταν στην ΕΕ θα είχαμε δραματικές επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών και η Ελλάδα θα είχε γίνει Αργεντινή», επεσήμανε, o νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σήμερα στην Αθήνα στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη. Ο Πλάτωνας δεν μπορεί να παίζει στην β' εθνική» υπογράμμισε ο κ. Γιούνκερ δανειζόμενος μια φράση του Ζισκάρ ντ' Εστέν, ωστόσο σημείωσε ότι η προσπάθεια που έκανε η Ελλάδα αναγνωρίζεται από όλο τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά όχι από τους Έλληνες.

Πάντως, ισχυρό ήταν το μήνυμα στήριξης στη χώρα, αλλά και στην κυβέρνηση, που έστειλε με την επίσκεψή του σήμερα, Δευτέρα, στην Αθήνα ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν. Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό πραγματοποιήθηκε στις 12 το μεσημέρι στο Μαξίμου.

Ερωτηθείς σχετικά με την συζήτηση για το ελληνικό χρέος που θα ξεκινήσει το φθινόπωρο, ο κ. Γιούνκερ είπε πως δεν υποστηρίζει το ενδεχόμενο ενός κουρέματος. «Αναφορικά με την Ελλάδα, η ερώτηση που μου απευθύνατε δεν περιλαμβάνεται στις σκέψεις μου» είπε.

Πηγή: www.tovima.gr 04.08.2014
περισσότερα στο:
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=620801






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου