4 Σεπτεμβρίου 2014

Το κόστος της κυβερνητικής αποστολής στο Παρίσι

Αφηρημένες ...Σκέψεις 

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις ελληνικής κυβερνητικής αποστολής με την Τρόικα στο Παρίσι. Όμως το πρόσθετο κόστος που προέκυψε ποιος θα το πληρώσει; Και γιατί η Ελληνική κυβέρνηση υποβάθμισε την Αθήνα επιλέγοντας η ίδια το Παρίσι;

Ολοκληρώθηκαν λοιπόν σήμερα οι τριήμερες συναντήσεις και συνομιλίες της πολυπληθούς ελληνικής κυβερνητικής αποστολής με τους εκπροσώπους της Τρόικας στο Παρίσι. Μπορεί οι συναντήσεις να ήταν "προκαταρκτικές", με σκοπό τη μείωση του χρόνου της αξιολόγησης που ξεκινά στο τέλος του μήνα στην Αθήνα, όμως όπως συνηθίζεται και οι δυο πλευρές μίλησαν για τη χρησιμότητά τους και την επιτυχία τους. Όπως και τόσες φορές στο παρελθόν.

Από Ελληνικής πλευράς, όπως διαβάζω στον τύπο, συμμετείχαν οι:
Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης (επικεφαλής της αποστολής), ο αναπληρωτής υπουργός, ο υφυπουργός και ο γενικός γραμματέας του ιδίου υπουργείου. Επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας με δύο συμβούλους του, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και η γενική του γραμματέας. Επίσης οι υπουργοί Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και Δημόσιας Διοίκησης Κυριάκος Μητσοτάκης. Ακόμη συμμετείχαν οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, σύμβουλοι και συνεργάτες του Ε. Βενιζέλου και ποιος γνωρίζει πόσοι ακόμα διοικητικοί υπάλληλοι, γραμματείς, αστυνομικοί κλπ. 
Και όλοι τους είχαν, κάποιο σημαντικό κόστος στην ωραία αλλά ακριβή "Πόλη του Φωτός".

Γιατί όμως έπρεπε αυτές οι "χρήσιμες" συναντήσεις και συνομιλίες να διεξαχθούν στο Παρίσι και όχι στην Αθήνα; Το πρόσθετο κόστος που τελικά προέκυψε, σε τι ποσό ανέρχεται και ποιος θα το πληρώσει; Προφανώς η Ελλάδα, η χώρα που πρέπει, σύμφωνα με την τρόικα, να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες της και να παρουσιάσει πλεονάσματα. Κάποια αντίφαση φαίνεται να υπάρχει εδώ και κάποια εξήγηση απαιτείται.

Και το συνολικό κόστος της συνάντησης στο Παρίσι δεν περιορίζεται στα έξοδα της αποστολής. Υπάρχει και εκείνο που προκύπτει από την υποβάθμιση της Αθήνας, ως χώρου συναντήσεων και λήψης αποφάσεων. Υποβάθμιση που έγινε από την ίδια την Ελληνική κυβέρνηση.

Κάποιες πειστικές απαντήσεις από την κυβέρνηση, αν υπάρχουν, οφείλονται ...
 

Υπάρχει βέβαια και η διέξοδος, που με αρκετή δόση χιούμορ, προτείνει ο Ανδρέας Πετρουλάκης στο σκίτσο του (από την Καθημερινή) αριστερά !






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου