5 Σεπτεμβρίου 2014

Θ. Δρίτσας: «Να φύγουμε από το ΝΑΤΟ»

Υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ τοποθετήθηκε, κάπως πρόχειρα, χθες στη Βουλή ο τομεάρχης Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόδωρος Δρίτσας.
Ειδικότερα, ο κ. Δρίτσας, απαντώντας στον κ. Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ρώτησε «εσείς λέτε να μείνουμε στην Ατλαντική Συμμαχία ή να φύγουμε;», απάντησε: «Να φύγουμε. Το λέει το συνέδριό μας με επίσημη απόφαση».

Από την Κουμουνδούρου προσπάθησαν να καλύψουν απολύτως τον κ. Δρίτσα, λέγοντας, σύμφωνα με την "Καθημερινή", ότι ο κ. Δρίτσας επανέλαβε την επίσημη θέση του κόμματος, η οποία συμπυκνώνεται στη φράση: «Στρατηγικός στόχος είναι η απεμπλοκή της χώρας από το ΝΑΤΟ και η διάλυσή του». Εσπευδαν, ωστόσο, να ερμηνεύσουν αυτή την αναφορά περαιτέρω, προκειμένου να απαλύνουν τις εντυπώσεις. Οπως έλεγαν, η αναφορά σε «στρατηγικό στόχο» σημαίνει ότι δεν γίνεται λόγος για άμεση αποχώρηση, αλλά για σταδιακή απεμπλοκή, σε συνδυασμό με την αντικατάσταση του ΝΑΤΟ από έναν άλλο φορέα ασφάλειας, με αναβαθμισμένο και διακριτό ρόλο της Ευρώπης. Ολα αυτά διότι, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΝΑΤΟ ιδρύθηκε υπό άλλες συνθήκες, για την αντιμετώπιση διαφορετικών γεωστρατηγικών προκλήσεων και, πλέον, έχει ξεπεραστεί ως μηχανισμός.

Όλα αυτά έδωσαν στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά 
 την ευκαιρία να εξαπολύσει επίθεση, από το Νιούπορτ της Ουαλίας μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις στελεχών του όσον αφορά στη «διάλυση του ΝΑΤΟ»

«Την ώρα που άλλες χώρες όπως η ΠΓΔΜ εκλιπαρούν να μπουν στο ΝΑΤΟ και δεν γίνονται δεκτές, και ακόμη και η Τουρκία εμποδίζει την είσοδο της Κύπρου, ο ΣΥΡΙΖΑ μας καλεί να φύγουμε» δήλωσε, σύμφωνα με Τα Νέα, ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε δηκτικά:
«Το τελευταίο ανέκδοτο που κυκλοφορεί είναι ότι θα διαλύσουν το ΝΑΤΟ. Μεγάλη ιδέα έχουν για τον εαυτό τους!».

Είναι προφανές ότι απαιτείται μεγαλύτερη σοβαρότητα από τους αρμόδιους πολιτικούς παράγοντες όταν αυτοί μιλάνε για τις στρατηγικές επιλογές της χώρας.

Πηγές: www.kathimerini.gr και www.tanea.gr
Περισσότερα στα:
http://www.kathimerini.gr/782458/article/epikairothta/politikh/syriza-topo8ethsh-dritsa-yper-e3odoy-apo-nato
http://www.tanea.gr/news/politics/article/5156399/samaras-anekdoto-oi-theseis-toy-syriza-peri-dialyshs-toy-nato/






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου