8 Οκτωβρίου 2014

Οι 12 άθλοι του Πούτιν και ο Ηρακλής

Η δημοτικότητά του στη Ρωσία, κυρίως μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, έχει ανέβει στα ύψη, έτσι δεν λείπουν και οι υπερβολές. Σε μια έκθεση στη Μόσχα, απεικονίζουν τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ως άλλο Ηρακλή, να φέρνει σε πέρας τους δικούς του 12 άθλους. Βέβαια οι άθλοι του Πούτιν, με την ευκαιρία των 62ων γενεθλίων του, έχουν αποκτήσει μια ρωσική διάσταση, τα μυθικά τέρατα που αντιμετώπισε ο Ηρακλής, έχουν αντικατασταθεί από άλλα σύγχρονα όπως η τρομοκρατία, η διαφθορά κλπ.

Σε έναν άθλο, ο Πούτιν εικονίζεται να σταματάει με τα βέλη του την δυτική επέμβαση στη Συρία (φωτογραφία επάνω αριστερά). Είναι μια αναφορά στο βέτο της Ρωσίας σε μια ψηφοφορία του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το 2012. 

Παλεύει με την πολυκέφαλη Λερναία Υδρα των δυτικών κυρώσεων για την Ουκρανία (φωτογραφία κάτω). Η Ευρωπαϊκή Ενωση, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Ιαπωνία επέβαλαν κυρώσεις κατηγορώντας την Ρωσία ότι προμηθεύει με βαρέα όπλα και στρατιώτες τους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία. 


Ο Πούτιν πνίγει το σύγχρονο τέρας της τρομοκρατίας (φωτογραφία κάτω).


Σε έναν άλλο πίνακα, ο Πούτιν δαμάζει τα άλογα της διαφθοράς (φωτογραφία κάτω)


Μέχρι τον τελευταίο άθλο, όπου ο Ρώσος πρόεδρος, με την κάθοδο στην Κόλαση και τη συνάντησή του με τον Κέρβερο, τον σκύλο με τα τρία κεφάλια, παρουσιάζεται να πολεμάει με την «Νέμεσή» του, τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η έκθεση έχει διοργανωθεί από την Ομάδα Υποστηρικτών του Βλαντίμιρ Πούτιν στο Facebook. 

Ποιοί είναι οι καλλιτέχνες; Παραμένει μυστήριο. «Θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους», εξήγησε ένα από τα μέλη της ομάδας, ο Μιχαήλ Αντόνοφ, στο BBC. Οι εικόνες ήταν ένα ξεχωριστό δώρο γενεθλίων για τον πρόεδρο, πρόσθεσε. 


Και μια επισκέπτης που αποθανατίζει με το κινητό της τηλέφωνο τα αφιερωμένα στον Πούτιν έργα!  

Πηγές: από το tovima.gr και tanea.gr 
Περισσότερα στα:
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=638824
http://www.tanea.gr/news/world/article/5167024/oi-12-athloi-toy-blantimir-poytin-gia-ta-62a-genethlia-toy/






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου