6 Οκτωβρίου 2014

Διώξεις κατά δύο προέδρων των «Ολυμπιακών Ακινήτων»

Επιτέλους κάποτε πρέπει να γίνει κατανοητό, από τους λογής-λογής μάνατζερς, ότι και σε αυτό τον τόπο, η αδράνεια, η απραξία, η παράληψη εκτέλεσης καθήκοντός, μπορεί να είναι ποινικά κολάσιμες. 

Έτσι λοιπόν, δέκα χρόνια μετά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, ποινικές ευθύνες, στους αρμοδίους για τη συντήρηση και χρήση των ολυμπιακών ακινήτων, αποδίδει η εισαγγελία έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε σχετικά με τον τρόπο αξιοποίησής τους.

Η πολύμηνη έρευνα της εισαγγελίας, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ στην "Καθημερινή", οδήγησε ήδη στην άσκηση ποινικής δίωξης για την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του πρώην προέδρου της εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ» Κωνσταντίνου Ματάλα. Ταυτόχρονα, διαβιβάστηκε στη Βουλή αίτημα της εισαγγελίας για άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Διονύση Σταμενίτη, διαδόχου του κ. Ματάλα στην προεδρία της εταιρείας, προκειμένου να δοθεί έγκριση για την άσκηση δίωξης, επίσης για κακουργηματική απιστία σε βάρος του.

Την υπόθεση των επίμαχων ακινήτων ερεύνησαν οι εισαγγελείς Σωτήρης Μπουγιούκος και Ελένη Σίσκου. Με το πέρας της έρευνάς τους, έκριναν ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες των επικεφαλής της ελεγχόμενης εταιρείας, στους οποίους καταλογίζεται ότι δεν μερίμνησαν για την καλή συντήρηση και χρήση των περιουσιακών στοιχείων, τα οποία πέρασαν στη διαχείριση της «Ολυμπιακά Ακίνητα». Σημειώνεται ότι η εταιρεία είχε αναλάβει τη μεταολυμπιακή συντήρηση και χρήση σταθερών και των κινητών κατασκευών, που χρησιμοποιήθηκαν στην Ολυμπιάδα, εκτός από τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.

Η δικογραφία, που αφορά τη διοίκηση του κατηγορουμένου Κ. Ματάλα, ανατέθηκε σε ανακριτή. 


Πηγή: Στοιχεία από kathimerini.gr 06.10.2014

http://www.kathimerini.gr/786865/article/epikairothta/ellada/diw3eis-kata-dyo-proedrwn-twn-olympiakwn-akinhtwn 

Σχετική ανάρτηση:
Δέκα χρόνια μετά. Από το θρίαμβο του 2004, στην κατάρρευση






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου