3 Οκτωβρίου 2014

Μπουτάρης: Μαγκιά του Σαμαρά η πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης

Ως "μαγκιά" του Σαμαρά θεωρεί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ι. Μπουτάρης την πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης που κατέθεσε η κυβέρνηση. Παράλληλα υποστηρίζει πως αν ήταν βουλευτής θα ψήφιζε Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, προτείνει μάλιστα και υποψήφιους Προέδρους. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το tovima.gr, σχετικά με την πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ι. Μπουτάρης δηλώνει πως «Εκανε χοντρή μαγκιά ο Σαμαράς μ' αυτό. Σταματά τις αμφισβητήσεις και στη ΝΔ και στο ΠαΣοΚ και εξασφαλίζει αρκετό χρόνο ως τις εκλογές» υποστηρίζοντας ότι με την κίνηση αυτή αφαιρεί τη δυνατότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στο θέμα της εκλογής του 
Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Μπουτάρης είπε ότι ο κόσμος δεν θέλει πρόωρες εκλογές, ότι πεποίθησή του είναι ότι θα εξευρεθούν στο τέλος οι 180 βουλευτές ώστε να αποφύγουμε τις εθνικές εκλογές και συμπλήρωσε με νόημα: «Αν ήμουν βουλευτής θα ψήφιζα Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, γιατί γνωρίζω πολύ καλά ότι ο κόσμος δεν έχει διάθεση για εκλογές». 
Προτείνει μάλιστα και υποψήφιους Προέδρους (και αυτό το κάνει για πρώτη φορά, από τότε που απέκλεισε κατηγορηματικά οποιοδήποτε σενάριο να είναι αυτός υποψήφιος Πρόεδρος - «Πρόεδρος με σκουλαρίκι και τατουάζ γίνεται;» είχε πει): «Καλό είναι να βρεθεί ένα μη πολιτικό πρόσωπο, μια προσωπικότητα από τον χώρο του πολιτισμού, των γραμμάτων, με διεθνείς γνωριμίες...». 
Και όταν ερωτάται ποιον θα πρότεινε ο ίδιος απαντά αμέσως: «Μια καλή περίπτωση είναι ο Παναγής Βουρλούμης. Είναι κοσμοπολίτης, είναι διανοούμενος, διαθέτει καλλιτεχνική φλέβα, αν τον προτείνουν θα τους έρθει... λουκούμι». Δεν παραλείπει να λέει ότι ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ είναι γιος του ζωγράφου Ανδρέα Βουρλούμη και εγγονός του σταφιδέμπορου Παναγή Βουρλούμη. Ο κ. Μπουτάρης έχει όμως και εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που δεν «περπατήσει» η υποψηφιότητα Βουρλούμη. Για παράδειγμα, αναφέρει το όνομα του Ν. Αλιβιζάτου (που προτείνει και το Ποτάμι) και το όνομα του καθηγητή Νίκου Μουζέλη. 

Πηγή: tovima.gr 03.10.2014
Περισσότερα στο: http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=637437






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου