14 Νοεμβρίου 2014

Ταπεινωτική ήττα της Εθνικής από τα νησιά Φερόε!

(upd) Ίσως την πιο ταπεινωτική ήττα στην Ιστορία της γνώρισε απόψε στο γήπεδο Καραισκάκη η εθνική μας ομάδα, από τα Νησιά Φερόε με 1-0, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου των προκριματικών του EURO 2016. 

Η ήττα αυτή (τρίτη σε 4 ματς) θέτει εκτός τελικής φάσης την ελληνική ομάδα, που είναι πλέον τελευταία στον όμιλό της, με μόλις ένα βαθμό. Και δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγοι μήνες από τις εντυπωσιακές εμφανίσεις της εθνικής μας ομάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Κάτι λοιπόν έχει πολύ στραβώσει.

Και πάλι στον σημερινό αγώνα: Ο Εντμουσον στο 61ο λεπτό πέτυχε το γκολ, το οποίο έκρινε τον αγώνα και έγραψε ιστορία για τη χώρα του. Η εθνική μας ομάδα στη συνέχεια προσπάθησε, αλλά δεν μπόρεσε ούτε καν να ισοφαρίσει. Για διακριθέντες παίχτες στην ελληνική ομάδα δεν μπορεί να γίνει λόγος. Όλοι τους υστέρησαν απελπιστικά.

Πλέον αναμένονται εξελίξεις και ίσως αυτό να ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Ιταλού Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο της εθνικής μας ομάδας. Υπάρχει ξεκάθαρα θέμα αλλαγής προπονητή άλλα και αυτό δεν επαρκεί. Πάντως, ο κ. Ρανιέρι φανερά απογοητευμένος αμέσως μετά τον αγώνα, παρ' ότι με δηλώσεις του ανέλαβε ακέραια την ευθύνη για τις τελευταίες κακές εμφανίσεις της ομάδας, φυσικά και για τη σημερινή, αρνήθηκε να παραιτηθεί, τουλάχιστον άμεσα. "Θα παραμείνω για την ώρα στο τιμόνι της εθνικής ομάδας" είπε. Και η στοιχειώδης έστω ευθιξία απουσίαζε από τον Ιταλό προπονητή.

Από την άλλη πλευρά, πανευτυχής ήταν ο προπονητής της ομάδας των Νησιών Φερόε, που αμέσως μετά τον αγώνα, δήλωσε: "Ήταν η μεγαλύτερη νίκη των Νησιών Φερόε εδώ και πολλά-πολλά χρόνια. Ξέραμε το παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας, αλλά και η ομάδα μου έπαιξε καλά, αξίζαμε τη νίκη και φτάσαμε σε αυτή".

Πράγματι, με την τόσο κακή εμφάνιση που είχε η Εθνική μας, την νίκη την άξιζαν ακόμη και τα Νησιά Φερόε...

Takis Ant / afirimeno.com

1 σχόλιο:

  1. Παρελθόν για την Εθνική ομάδα αποτελεί οριστικά ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Το πρωί του Σαββάτου ο ιταλός προπονητής συναντήθηκε με τον Γιώργο Σαρρή, πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας και επήλθε το αναμενόμενο διαζύγιο. Ο Ρανιέρι θα κάτσει για τελευταία φορά στον πάγκο στο φιλικό με τη Σερβία την Τρίτη.
    Πηγή: tanea.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή