3 Δεκεμβρίου 2014

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-2, ο αγώνας που κρίνει το πρωτάθλημα

Αποφασισμένος και καλύτερος ο ΠΑΟΚ θριάμβευσε του Ολυμπιακού και βρίσκεται πλέον με 5 βαθμούς μπροστά, έτοιμος για τον τίτλο! Με κορυφαίο τον Περέιρα, πολύ καλό τον Γλύκο στο τέρμα και καθοδηγητή τον τολμηρό Αναστασιάδη, κατόρθωσε να επικρατήσει καθαρά επί του φλύαρου Ολυμπιακού μέσα στου Καραϊσκάκη.

Ειδικότερα ο 27χρονος Αργεντινός, ο Φακούντο Περέιρα ήταν αυτός που πρωταγωνίστησε στο ντέρμπι. Δημιούργησε το πρώτο, έβαλε το δεύτερο, ένα υπέροχο γκολ. Ήταν το κλειδί, για να επικρατήσει ο ΠΑΟΚ στην έδρα των "ερυθρολεύκων". Πολύ καλοί και όλοι οι υπόλοιποι παίχτες του ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του για ένα ακόμη ματς έμοιαζε ακίνδυνος. Ανούσια κατοχή, ανούσια κυκλοφορία της μπάλας. Οι Πειραιώτες δεν απείλησαν ουσιαστικά με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να πάρει μια σχετικά εύκολα τη νίκη. Αν μάλιστα μετρούσε στις καθυστερήσεις και το γκολ του Τζαβδάρη, που μάλλον λανθασμένα υποδείχθηκε σε θέση οφ-σάιντ, τότε το σκορ θα έπαιρνε διαστάσεις θριάμβου.

Το δεκάλεπτο που έκρινε τον αγώνα:

Ενώ, ο Ολυμπιακός είχε αναλωθεί σε μια ανούσια κατοχή της μπάλας, πέφτοντας στην παγίδα των καλά διαβασμένων αντιπάλων τους, ο Δικέφαλος ήταν αυτός που έκανε σεφτέ μέσα στο Καραϊσκάκη. Από το λάθος του Αυλωνίτη, ο Περέιρα πήρε τη μπάλα έκανε τα δικά του και έβγαλε από δεξιά τον Σαλπιγγίδη. Η άμεση πάσα στον Σκόνδρα, αιφνιδίασε τον Μαζουακού. Ο μπακ του ΠΑΟΚ σέντραρε συρτά, η μπάλα ξέφυγε από Ρομπέρτο και Αμπιντάλ πήγε στον Αθανασιάδη που δεν είχε παρά να την σπρώξει στα δίχτυα για να γράψει ο ΠΑΟΚ το 0-1 στο 43΄!

Ο Ολυμπιακός είχε πέσει νοκ-ντάουν, χρειαζόταν μια άμεση απάντηση και ήρθε στο 45΄. Ο Τσόρι εκτέλεσε αριστοτεχνικά κόρνερ σημαδεύοντας τον Νταβίδ Φουστέρ, που περίμενε έξω από την περιοχή. Εκείνος με μια άπιαστη βολίδα, έστειλε την μπάλα εκεί που ο Γλύκος δεν μπορούσε να αποκρούσει με τίποτε! Ο Ολυμπιακός είχε ισοφαρίσει 1-1 και έπαιρνε μια βαθιά ανάσα και πολλές ελπίδες για το β΄μέρος.

Στο 52΄ όμως, ο πολύ καλός Περέιρα διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Από το λάθος του Αυλωνίτη, ο Κάτσε έκανε τη βαθιά μπαλιά, που βρήκε έτοιμο τον Αργεντινό του ΠΑΟΚ. Είχε χώρο μπροστά του, άλλωστε. Προχώρησε και με ένα αριστερό βολέ, έξω από την περιοχή έκανε το 1-2. Ένα γκολ από τα λίγα! Ο Ολυμπιακός είχε υποστεί ένα δεύτερο σοκ που δεν το ξεπέρασε μέχρι τη λήξη του αγώνα.

Ο διαιτητής κ. Αρετόπουλος ήταν καλός έστω κι αν σχεδόν όλα τα αμφισβητούμενα πήγαν στην πλευρά της γηπεδούχου ομάδας. Το γκολ του ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις που δεν μέτρησε είναι μάλλον ευθύνη του βοηθού.

Η ταυτότητα του αγώνα: 


Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου), Γεωργαράκος (Αθηνών)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουακού, Αμπιντάλ, Αυλωνίτης, Μιλιβόγιεβιτς, Μανιάτης (61' Κασάμι), Αφελάι (61' Ντοσεβί) , Φουστέρ, Τσόρι, Μήτρογλου (66' Μπενίτες)
ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας (57' Παπαδόπουλος), Ρατς, Βίτορ, Τζιόλης, Κάτσε (80' Μάρτενς) , Σαλπιγγίδης, Γκολάσα, Τζανδάρης, Περέιρα (90' Ποζατζίδης), Αθανασιάδης
Γκολ: Φουστέρ (45') - Αθανασιάδης (43'), Περέιρα (52)
Κάρτες: Ρατς (8'), Κάτσε (27'), Σκόνδρας (52'), Τζανδάρης (61'), Φουστέρ (85'), Γκολάσα (92')

Πηγή: Με στοιχεία από το www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου