2 Δεκεμβρίου 2014

Η διαδήλωση των... αφεντικών: Με πλακάτ στα χέρια διαμαρτυρήθηκαν για την πολιτική της κυβέρνησης Ολάντ

Στο πλαίσιο μιας ιδιαίτερα ασυνήθιστης διαμαρτυρίας στους δρόμους, με πλακάτ στα χέρια, χιλιάδες γάλλοι επιχειρηματίες κατέκλυσαν τη Δευτέρα το Παρίσι για να καταγγείλουν την κυβερνητική οικονομική πολιτική, που «περιορίζει», όπως λένε, την ανάπτυξη της οικονομίας.

Σύμφωνα με τη CGME, μια από τις μεγαλύτερες οργανώσεις των εργοδοτών, 6.000 επικεφαλής επιχειρήσεων πραγματοποίησαν πορεία στο Παρίσι και 4.000 στην Τουλούζη (νοτιοδυτικά).

«(Βάζετε) λουκέτο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, απελευθερώστε τις επιχειρήσεις μας!», ή επίσης «δε σας κάναμε να καταλάβετε, θα σας κάνουμε να ακούσετε» ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές, ενώ της πορείας ηγείτο ένα άρμα στο οποίο συμβολικά δέσποζε μια σιδεριά. 

Διαμαρτύρονται κυρίως για τρία μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση: «τη ρύθμιση για τα βαρέα επαγγέλματα, την απαγόρευση να προσλαμβάνουν κάποιον για λιγότερες από 24 ώρες ανά εβδομάδα και την υποχρέωση να ενημερώνουν τους εργαζόμενους στην περίπτωση της μεταβίβασης της επιχείρησης». Διεκδικούν επίσης μια δραστική μείωση των φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις.

Την 10η Δεκεμβρίου η κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να παρουσιάσει ένα νομοσχέδιο με το οποίο ελπίζει ότι θα δώσει ώθηση στις επενδύσεις και την απασχόληση. 

Πηγή: www.tanea.gr 01.12.2014
Περισσότερα στο:
Η διαδήλωση των... αφεντικών: Με πλακάτ στα χέρια διαμαρτυρήθηκαν για την πολιτική της κυβέρνησης Ολάντ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου