13 Δεκεμβρίου 2014

Φαγώθηκαν να κυβερνήσουν

"Φαγώθηκαν όλοι τους να ρίξουν αυτόν που κυβερνούσε και να πάρουν την εξουσία" γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης στο protagon.gr. Δίνοντας έμφαση σε μια λέξη παρμένη από καφενειακή συζήτηση ή από γυναικείο κουτσομπολιό αυγουστιάτικης ρούγας (όπως ο ίδιος αναφέρει), στη λέξη "φαγώθηκαν", αποτυπώνει με γλαφυρότητα την τραγωδία του ελληνικού πολιτικού εποικοδομήματος. Και συνεχίζει:

"Φαγώθηκε, λοιπόν, κάποτε ο Γιώργος να ρίξει τον Καραμανλή. Η κρίση ερχόταν κατά πάνω μας, αυτός τίποτα. Στύλωσε τα πόδια στην προεδρική εκλογή, μέχρι που τα κατάφερε. Μετά, φαγώθηκε ο Σαμαράς να φάει τον Γιώργο απ' την πρωθυπουργία. Η κρίση έβραζε μέσα στη χώρα, αυτός επέμενε. Αντιμνημονιακή υστερία μέχρι που τον έδιωξε. Έπειτα φαγώθηκε να φάει και τον Παπαδήμο. Η χώρα τσουρουφλιζόταν, αλλά αυτός επέβαλε διπλές εκλογές μέχρι να μπει στο Μαξίμου. Φαγώθηκε κι ο Βενιζέλος να φάει τον Γιώργο από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα εξατμιζόταν, αυτός εκεί, το ήθελε μέχρι που το πήρε."

"Και τώρα ήρθε η σειρά του Αλέξη. Φαγώθηκε να φάει Σαμαρά και Βενιζέλο για να πάρει τη θέση τους μια ώρα αρχύτερα. Για να δούμε λοιπόν, τώρα που θα την πάρει τι θα την κάνει. Είναι προφανώς βέβαιος ότι θα κάνει κάτι διαφορετικό απ' αυτό που έκαναν όλοι οι προκάτοχοί του. Μακάρι, πάντως ο δρόμος προς την αυτοκαταστροφή είναι στρωμένος με ουρανοκατέβατες σιγουριές, με παραφουσκωμένα Βατοπαίδια, με τζούφια Ζάππεια και με προγράμματα Θεσσαλονίκης. Όσοι φαγώθηκαν να κερδίσουν, άργησαν πολύ να καταλάβουν ότι η έσχατη μπουκιά τους την ώρα του τελικού θριάμβου, δεν ήταν το τελευταίο κομμάτι του αντιπάλου αλλά το πρώτο κομμάτι από το ίδιο τους το κορμί..."

Πηγή: www.protagon.gr 13.12.2014
Ολόκληρο το άρθρο του Δ. Καμπουράκη στο:Φαγώθηκαν να κυβερνήσουν

1 σχόλιο:

  1. Τρώγονται αλλά επιβιώνουν για να ξαναφαγωθούν! Και την φαγωμάρα την πληρώνει στο τέλος ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή