3 Ιανουαρίου 2015

Την πέταξε σαν "στυμμένη λεμονόκουπα";

Γιατί άραγε ναυάγησε η από καιρό θρυλούμενη συνεργασία και κοινή κάθοδος στις εκλογές της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ; Ήταν απλά μια καλλιέργεια προσδοκιών στον Φώτη Κουβέλη και το μικρό του κόμμα, για όσο χρόνο απαιτείτο να καταψηφισθεί ο κ. Δήμας και να οδηγηθεί η χώρα στις εκλογές; Και μετά, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε τη ΔΗΜΑΡ, την πέταξε σαν "στυμμένη λεμονόκουπα"; 

Είναι κάποια ερωτήματα που χρήζουν απάντησης. 

"Μόλις έληξε η χρησιμότητά τους, τούς ζήτησαν ταπεινωτική δήλωση μετανοίας και στη συνέχεια ολοκληρωτική αυτοακύρωση. Δεν ξέρω αν η συμπεριφορά αυτή απηχεί το προσωπικό αρχηγικό ταμπεραμέντο του Αλέξη Τσίπρα ή αποδεικνύει τη διαρκή παγίδευσή του από τους μαρξιστές του Αριστερού Ρεύματος, πάντως το συμπέρασμα δεν αλλάζει. Η πολιτική ανηθικότητα που επέδειξαν είναι δεδομένη" γράφει στο καυστικό του άρθρο, στο protagon.gr, με τίτλο Η πολιτική απάτη του ΣΥΡΙΖΑ ο Ανδρέας Πετρουλάκης. Και συνεχίζει: 

"Δεν είμαστε στα κλειστά δωμάτια να γνωρίζουμε τις ακριβείς συνομιλίες των δύο ηγεσιών, οπωσδήποτε όμως οι δημόσιες δηλώσεις του κ. Τσίπρα και κορυφαίων στελεχών του κόμματός του για τις προοπτικές συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ, εφόσον δεν ψήφιζε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν αφήνουν περιθώρια παρεξηγήσεων. Πρόκειται για ωμή εξαπάτηση από τον νεαρό, άφθαρτο αρχηγό που δείχνει να μαθαίνει γρήγορα τη βρώμικη πλευρά της πολιτικής. Η σημαντικότερη παρενέργεια του εμπαιγμού, όμως, είναι άλλη. Στο εγγύς μέλλον είναι πολύ πιθανό να προκύψει ανάγκη συνεργασιών για τη διακυβέρνηση της χώρας, και είναι απορίας άξιο με τι απόθεμα αξιοπιστίας θα αναζητήσει εταίρους ο ΣΥΡΙΖΑ. Πώς θα τον αντιμετωπίσουν τα άλλα κόμματα όταν έχει φερθεί με τόσο προσβλητικό, αναξιοπρεπή και ύπουλο τρόπο στον πιο κοντινό του ιδεολογικά, οιονεί σύμμαχο σε κυβέρνηση συνεργασίας; Αν έτσι φέρονται στους παλιούς συντρόφους πώς θα φερθούν στους ξένους;"

Πηγή: www.protagon.gr
Ολόκληρο το άρθρο στο: 
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=38640






yle="text-align: center;">






yle="text-align: center;">

2 σχόλια:

  1. Ο Νίκος Τσούκαλης, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας στον ρ/σ «Αθήνα 9.84» δήλωσε: «Εγώ προσωπικά θεωρώ τον εαυτό μου ταπεινωμένο, υποβαθμισμένο, απαξιωμένο και εντελώς εξευτελισμένο και πόσο μάλλον, όταν αυτή η συμπεριφορά προέρχεται από ένα κόμμα της αριστεράς, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ... Τριανταπέντε χρόνια που είμαι στον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς τέτοια ιταμή συμπεριφορά δεν έχω ξαναδεί, ακόμα και όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στα καλύτερα του...».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την κοινή εκλογική κάθοδο της ΔΗΜΑΡ με το κόμμα "Πράσινοι - Αλληλεγγύη" στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αποφάσισαν η Κεντρική Επιτροπή και το Διαρκές Συνέδριο του κόμματος της ΔΗΜΑΡ. Όλα αυτά προς το παρόν, γιατί ποτέ τίποτα δεν είναι βέβαιο με αυτό το κόμμα (ότι απέμεινε). .

    ΑπάντησηΔιαγραφή