8 Ιανουαρίου 2015

Για τα μάτια της Άντζελας Γκερέκου

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ 

Με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα, στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, θα είναι τελικά υποψήφια η Άντζελα Γκερέκου, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό την χαρακτηρίζει ως «ανήθικη και αντιαισθητική πολιτική πράξη».

Ειδικότερα:

Η Αντζελα Γκερέκου νωρίς το πρωί της Πέμπτης εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Αποφάσισα να ανταποκριθώ στην πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση σε έναν κοινό αγώνα, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα. Καλώ τους συμπολίτες μου να με στηρίξουν. Γνωρίζουν ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, όπως έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια, για να διασφαλίσω το συμφέρον του τόπου μου, την ευημερία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας»

Ακολούθησε η αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. 
Η επιστολή που απέστειλε σήμερα ο κ. Βενιζέλος προς τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ:

«Αγαπητέ Αντώνη,
δεν περίμενα ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνέπραττε σε μία τόσο ανήθικη και αντιαισθητική πολιτική πράξη όπως αυτή της κας Γκερέκου στην Κέρκυρα. Σ΄ ένα νησί του πολιτισμού και της ευπρέπειας. Κρίμα.
Ευάγγελος Βενιζέλος» 


Τελικά, τη μάχη που έδωσαν ο Αντώνης και ο Βαγγέλης, για τα μάτια της πολύ όμορφης και ικανής Άντζελας, την κέρδισε ο πρώτος... 

Και μια προσθήκη: 
Σαμαράς - Βενιζέλος: Τους ένωσε η Άγγελα (Μέρκελ), τους χώρισε η Άντζελα (Γκερέκου). 

Το σκίτσο είναι του Ανδρέα Πετρουλάκη. 

Πηγή: Τα στοιχεία από τα www.kathimerini.gr και www.tovima.gr 






yle="text-align: center;">

2 σχόλια:

  1. το μήλο της έριδας η Γκερέκου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά, εκτός Βουλής μένει η Άντζελα Γκερέκου, καθώς δεν κατάφερε να κερδίσει τη μια βουλευτική έδρα που πήρε η ΝΔ στο νησί, ηττήθηκε από τον συνυποψήφιό της Στέφανο Γκίκα. Τις άλλες δυο έδρες στην Κέρκυρα τις πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή