8 Ιουνίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της ημέρας 8.6.2015

(upd) Με στόχο την οριστικοποίηση των προτάσεων πριν την συνάντηση του κ. Τσίπρα με την κα. Μέρκελ και τον κ. Ολάντ την Τετάρτη συνεχίζονται σήμερα οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες. Ο κ. Βαρουφάκης συναντήθηκε το πρωί στο Βερολίνο με τον τον Γερμανό ομόλογό του, κ. Β. Σόιμπλε και συνομίλησαν για περίπου μιάμιση ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυo τους συμφώνησαν στο πρόβλημα αλλά διαφώνησαν στην λύση του.
kathimerini.gr
 
Ο υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς και ο υπουργός αναπληρωτής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος βρίσκονται στις Βρυξέλλες εξουσιοδοτημένοι από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσουν σε διαβουλεύσεις, προκειμένου να επιτευχθούν συγκλίσεις στην κατεύθυνση επίτευξης συμφωνίας με τους εταίρους. 
 kathimerini.gr 

Bloomberg: Η Ελλάδα παίζει το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. To σίριαλ της ελληνικής κρίσης έχει πολλά επεισόδια ακόμη, εκτιμά το Bloomberg, καθώς ακόμη κι αν η Ελλάδα πάρει την τελευταία δόση του τρέχοντος προγράμματος, πολύ σύντομα θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπη με οικονομικά προβλήματα. 
ethnos.gr 

Η πρόταση των τριών θεσμών δεν μπορεί να γίνει στο σύνολό της αποδεκτή, όμως η ελληνική κυβέρνηση, μετά την κατάθεση της πρότασής της, είναι διατεθειμένη να συνεχίσει την προσπάθεια περαιτέρω σύγκλισης σε πολιτικό επίπεδο, αναφέρει το non paper της κυβέρνησης που εκδόθηκε την Κυριακή.
Δείτε το non paper της κυβέρνησης στο:
Η απάντηση της κυβέρνησης στην πρόταση των θεσμών 


Στην τοποθέτηση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι θα ήθελα να λάβει μία εναλλακτική πρόταση μεταρρυθμίσεων από τον Αλέξη Τσίπρα πριν μιλήσει ξανά μαζί του επανέλαβε σήμερα Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς. 
tovima.gr 

«Έχει καταστεί σαφές, ότι η πρόταση των πιστωτών για άμεση κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων από την 1η Ιουλίου φέτος είναι απορριπτέα, καθώς δεν συνάδει με τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις και θίγει ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες έχουν -ήδη- εξουθενωθεί από τις πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων», τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας. 
tovima.gr 

Τουρκία: Το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Προέδρου Ερντογάν έχασε την πλειοψηφία στην Βουλή και το αποτέλεσμα των εκλογών "παγώνει" τις φιλοδοξίες του για αναθεώρηση του Συντάγματος και περαιτέρω ενίσχυση της θέσης του. Το AKP του κ. Ερντογάν, που κυβερνά την χώρα από το 2002, κερδίζει 259 έδρες εκ των 550 συνολικά εδρών συγκεντρώνοντας ποσοστό 41%, ενώ το κουρδικό κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) έλαβε το 12,5% των ψήφων και στέλνει 78 βουλευτές στο κοινοβούλιο. Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP) συγκέντρωσαν ποσοστά 25,2% και 16,5% αντίστοιχα, ήτοι 131 και 82 έδρες. 
kathimerini.gr 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου