3 Σεπτεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 3.9.2015

(upd) Σε απόλυτο ντέρμπι εξελίσσονται οι εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη με βάση τα ευρήματα των τριών νέων χθεσινών δημοσκοπήσεων. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για τον σταθμό MEGA, η ΝΔ καταγράφει για πρώτη φορά οριακό προβάδισμα, της τάξης του 0,3%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. Αντίθετα,
σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για το Newsit.gr, πρώτο κόμμα αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά μόλις 0,4% από τη ΝΔ. Επίσης μια μονάδα διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της Pulse για το Action 24. Όλα, προς το παρόν, φαίνονται να είναι ανοικτά.
Σχετική ανάρτηση: Δημοσκοπήσεις: Ντέρμπι οι εκλογές 


Μεταναστευτικό. Επαφές με τις ελληνικές αρχές για την αντιμετώπιση της κρίσης του μεταναστευτικού θα έχουν σήμερα και αύριο στη χώρα μας ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς. 
skai.gr 

Τα 7 ψέματα του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια 7 μηνών στην εξουσία, «παραπλανώντας τον ελληνικό λαό», επισημαίνει τo περιοδικό Focus. 
Deutsche Welle
Σχετική ανάρτηση: Focus: Τα 7 ψέματα του Αλέξη Τσίπρα 

Μαλαισία: Σκάφος που μετέφερε περίπου 100 ανθρώπους ανατράπηκε ανοιχτά των δυτικών ακτών της Μαλαισίας ανοικτά της περιοχής Σάμπακ Μπέρναμ, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι ναυτικές αρχές της χώρας. Το πλοίο βυθίστηκε ενώ υπήρχε θαλασσοταραχή. Τουλάχιστον 14 άνθρωποι, οι 13 εκ των οποίων είναι γυναίκες, πνίγηκαν την Πέμπτη δήλωσε αξιωματούχος της χώρας.
tovima.gr και tanea.gr 

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη σε όλο τον κόσμο από τον φρικτό θάνατο που βρήκε στις ακτές της Μεσογείου ο τρίχρονος πρόσφυγας Αϊλάν Κουρντί. Ο μικρός Σύρος, κουρδικής καταγωγής, πνίγηκε μαζί με τον 5χρονο αδερφό του και την μητέρα του όταν η βάρκα που τους μετέφερε από την Τουρκία στην Κω. 

Τέσσερις τούρκοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν από έκρηξη στην επαρχία Μαρντίν, στη νοτιανατολική Τουρκία. Πηγές ασφαλείας δήλωσαν στο Reuters ότι πιστεύεται πως τα εκρηκτικά είχαν τοποθετηθεί στο δρόμο από κούρδους ενόπλους και πυροδοτήθηκαν την ώρα που διερχόταν το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι αστυνομικοί. 
tanea.gr 

Πληθαίνουν τα μηνύματα και οι προειδοποιήσεις από ΕΕ και ΔΝΤ. Μετά τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν, ο οποίος ενημέρωσε το ΔΣ του Ταμείου ότι η αξιολόγηση θα καθυστερήσει λόγω των εκλογών, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ έβαλε το θέμα της Ελλάδας στην κορυφή του Eurogroup της 11ης και 12ης Σεπτεμβρίου, διατυπώνοντας ανησυχία για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων για τη δόση των 3 δισ. ευρώ. 

tovima.gr 

Κλείνει η έξοδος για 50.000 δημοσίους υπαλλήλους. Διπλή παρέμβαση -στα όρια ηλικίας αλλά και στις συντάξεις- μπαίνει σε εφαρμογή στον δημόσιο τομέα. Οι ανατροπές στα όρια ηλικίας αφορούν περίπου 50.000 δημοσίους υπαλλήλους που δεν πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι τις 14 Αυγούστου. Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι απειλούνται με αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από έξι μήνες έως και δεκαεπτά (σε οριακές περιπτώσεις) χρόνια.
ethnos.gr 

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε χθες, στις 12:25 το βράδυ, στην Τοπική Κοινότητα Αετού, στη θέση Πύλα, στην Κυπαρισσία, ύστερα από γιγαντιαία επιχείρηση κατάσβεσης των πυροσβεστικών δυνάμεων της Μεσσηνίας και των όμορων περιοχών Ηλείας και Αρκαδίας. Ήδη, στην περιοχή ενεργούν 30 οχήματα με 60 άνδρες και πεζοπόρο τμήμα με 20 άνδρες, ενώ από αέρος το έργο κατάσβεσης ενισχύουν δύο αεροπλάνα καναντέρ κι ένα ελικόπτερο. 
tanea.gr 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου