5 Σεπτεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 5.9.2015

Απόλυτη ισοπαλία ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκεντρώνουν από 27% στην εκτίμηση και πρόθεση ψήφου. Στην πρώτη δημοσκόπηση της Pulse RC για το «Ποντίκι» ο ΣΥΡΙΖΑ (25,5%) διατηρεί οριακή διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία (25%). Μικρό προβάδισμα στη ΝΔ (24%) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (23,4%) δίνει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα Παραπολιτικά.
Οι τρεις αυτές δημοσκοπήσεις δημοσιεύτηκαν χθες Παρασκευή.
Αναλυτικότερα στο: Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 4.9.2015 

Η Ρωσία εννοεί να συμβάλει στην πολιτική επίλυση του συριακού προβλήματος, και ο Μπασάρ αλ Ασαντ είναι πρόθυμος να μοιραστεί την εξουσία. Αυτό δήλωσε χθες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ της Ανατολής, στο Βλαδιβοστόκ. «Ο αγώνας εναντίον της τρομοκρατίας (του ISIS) στη Συρία πρέπει να συμβαδίζει με την προώθηση της πολιτικής διαδικασίας στη χώρα», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος για να προσθέσει: «Και ο Σύρος πρόεδρος συμφωνεί. Είναι πρόθυμος να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο μέχρι τέλους, προκηρύσσοντας, ας πούμε, βουλευτικές εκλογές, αποκαθιστώντας επικοινωνία με τη λεγόμενη υγιή αντιπολίτευση και επιτρέποντάς της να μπει στην κυβέρνηση».
kathimerini.gr 

Οι Γερμανοί πολιτικοί διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την αναγκαιότητα ενός νέου νόμου περί μετανάστευσης. Ωστόσο, οι αλλαγές που προτείνονται από τα μεγάλα κόμματα είναι αμφιλεγόμενες. Από τη μια πλευρά η προσφυγική κρίση είναι απόλυτη προτεραιότητα, όπως τονίζει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αλλά από την άλλη πλευρά δεν θέλει να ακούει τίποτα περί νέου μεταναστευτικού νόμου. 
Deutsche Welle


Οι διακινητές είναι οι κερδισμένοι του δράματος των προσφύγων στη Μεσόγειο. Όμως, όσο υπάρχουν απελπισμένοι πρόθυμοι να διακινδυνεύσουν ακόμα και τη ζωή τους για να φθάσουν στην Ευρώπη, τόσο το πρόβλημα θα υφίσταται. Το πόσα χρήματα κερδίζουν αυτοί επιβιβάζουν απελπισμένους σε σαπιοκάραβα, φουσκωτά ή σε φορτηγά αυτοκίνητα αφήνοντάς τους μετά στην τύχη τους, μόνο να εικάσει μπορεί κανείς.
Deutsche Welle 

Εληξαν χθες οι προθεσμίες για τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα προκειμένου να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις. Από σήμερα θα επιβάλλονται όλα τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις που προβλέπει η φορολογική νομοθεσία. Από τις 5,88 εκατ. δηλώσεις που είχαν εκκαθαρισθεί μέχρι χθες το βράδυ προκύπτουν τα εξής: 2,46 εκατ. φορολογούμενοι θα λάβουν χρεωστικό σημείωμα (αποτελούν το 41,88% επί του συνόλου των φορολογουμένων), καλούνται να πληρώσουν 3,14 δισ. ευρώ. 1,08 εκατ. φορολογούμενοι θα λάβουν επιστροφή από την εφορία (αποτελούν το 18,52%), το ποσό που θα λάβουν ανέρχεται συνολικά σε 329 εκατ. ευρώ. 2,3 εκατ. φορολογούμενοι (αποτελούν το 39,60%) δεν θα καταβάλουν κανένα επιπλέον φόρο. Το ελληνικό Δημόσιο από την εκκαθάριση των δηλώσεων θα βάλει στα ταμεία του μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου το ποσό των 2,87 δισ. ευρώ
kathimerini.gr 

Χθες έληξε και η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9). Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ανάρτηση στο ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ. Η πρώτη δόση του φόρου θα πληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου και η τελευταία στα τέλη Φεβρουαρίου. Το ποσό που πρέπει να καταβάλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων ανέρχεται στα 3,2 δισ. ευρώ (το εισπράξιμο υπολογίζεται σε 2,65 δισ. ευρώ). Σημειώνεται ότι ισχύει και για φέτος η έκπτωση 20% στα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. 
kathimerini.gr 

Ντέισελμπλουμ: Κατηγορηματικός ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει κούρεμα στα δάνεια της Ευρωζώνης» για την Ελλάδα, εμφανίζεται ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα Σάββατο στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ».
naftemporiki.gr 


Η Moody's Investors Service ανακοίνωσε χθες ότι υποβάθμισε σε C τους μακροπρόθεσμους τίτλους ανώτερης εξασφάλισης και μειωμένης εξασφάλισης (senior and subordinated) των Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς από Caa3 και Ca αντίστοιχα. 
capital.gr

Οργιο διαφθοράς πίσω από την πολύνεκρη έκρηξη στην Κίνα. Σε διάστημα δύο ετών η Rui Ηai International Logistics έκτισε τη φήμη μιας εταιρείας, στην οποία μπορούν να προστρέξουν όσοι θέλουν να μεταφέρουν επικίνδυνα υλικά σε υπεράκτιους πελάτες χωρίς αυστηρές προϋποθέσεις. Η εταιρεία φύλαξης και μεταφοράς επικίνδυνων χημικών λειτουργούσε ουσιαστικά χωρίς άδεια και ανεπίτρεπτα κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Η έλλειψη ελέγχων αποδείχθηκε μοιραία και οδήγησε στην τραγωδία της 13ης Αυγούστου.
ΤHE NEW YORK TIMES και kathimerini.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου