6 Σεπτεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 6.9.2015

Στη ΔΕΘ ο Αλ. Τσίπρας. Παρουσιάζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Την πεποίθηση ότι θα κυβερνήσει και, μάλιστα, όχι μία αλλά δύο τετραετίες, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της σύντομης συζήτησης που είχε με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-HELEXPO Αναστάσιο Τζήκα και μέλη της διοίκησης, λίγο πριν αρχίσει η συνάντηση μαζί τους. Το απόγευμα θα ακολουθήσει η παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. 
ethnos.gr

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν εκ νέου το πρωί σήμερα στο λιμάνι της Μυτιλήνης, ενώ νωρίτερα αφίχθη στο νησί και ο αρμόδιος υπουργός αναπληρωτής μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μουζάλας. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι συγκεντρωμένοι αντίκρισαν το πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος", στο οποίο ωστόσο θα μπορέσουν να επιβιβαστούν τα 2.500 άτομα που έχουν εξασφαλίσει εισιτήρια. 
tovima.gr 

Απελπιστική χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνοσκοπιανή μεθόριο
, η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ειδομένης, Ξανθούλα Σλουπή. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3 ανέφερε ότι μια κοινότητα μόλις 120 κατοίκων δεν έχει καμία υποδομή στέγασης, σίτισης και υγιεινής για να υποδεχθεί τους 8.000 πρόσφυγες που βρίσκονται στην περιοχή για να μεταβούν στην ΠΓΔΜ. 
skai.gr 

Ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΚΑΙ: Καμία συνεργασία με τη ΝΔ. Διεμήνυσε εκ νέου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν υπάρχει καμία προγραμματική σύγκλιση ή ταύτιση στόχων και έκανε λόγο για συζητήσεις εκ του πονηρού, αναφορικά με τα ανοίγματα συνεργασίας προς τον ΣΥΡΙΖΑ από τον Πρόεδρο της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
skai.gr 

Μεϊμαράκης: "Αν ακούσουν τις θέσεις μας οι πολίτες θα είμαστε πρώτο κόμμα στις εκλογές" ανέφερε χθες βράδυ στην Λάρισα ο Πρόεδρος της ΝΔ.
skai.gr 

Σε δυο δημοσκοπήσεις που έγιναν χθες γνωστές, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται οριακά, με μείωση των ποσοστών του και η ΝΔ έπεται με αυξημένη δύναμη. Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση, της εταιρείας Μarc για το Έθνος της Κυριακής, τα δυο κόμματα παρουσιάζουν διαφορά 0,4% ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 24,4% και η ΝΔ 24%. Σε δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, τα δυο κόμματα παρουσιάζουν διάφορα 0,6%. Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτος με 26,5% και η ΝΔ δεύτερη με 25,9%. 
skai.gr 

Περισσότεροι από 100 σύροι πρόσφυγες, εκ των οποίων 54 γυναίκες και παιδιά, διασώθηκαν στα ανοιχτά της Κύπρου. Το πλοίο, ένα μικρό αλιευτικό με 114 πρόσφυγες συνολικά, εξέπεμψε σήμα κινδύνου το Σάββατο το βράδυ. Η επιχείρηση διάσωσης από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής με τη μεταφορά όλων των προσφύγων στο λιμάνι της Λάρνακας. 
tovima.gr 

Αλλαγή στρατηγικής της Τουρκίας στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών διαπιστώνουν αρμόδιοι Ελληνες αξιωματούχοι. Συνδέουν, μάλιστα, την πρωτοφανή, τις τελευταίες εβδομάδες, κλιμάκωση της προσφυγικής κρίσης στο Ανατολικό Αιγαίο με τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας και την απόφασή της να μετάσχει από κοινού με τις ΗΠΑ σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά θέσεων του «Ισλαμικού Κράτους». 
kathimerini.gr 

«Αόρατη, λόγω ανυπαρξίας ουσιαστικού έργου» χαρακτηρίζει την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης. «Τα μόνα 'έργα' που έχει να επιδείξει στο διάστημα αυτό η κομματικά στρατευμένη περιφερειάρχης Αττικής είναι: Η τυφλή υποταγή στις κομματικές εντολές, αλαζονεία, καθεστωτική και διχαστική συμπεριφορά και το αόρατο σχέδιο για τα σκουπίδια» αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του προέδρου της ΚΕΔΕ. 
tovima.gr 

Δύσκολη η συμφωνία για Ανατολική Ουκρανία. Βίαια επεισόδια στο Κιέβου έξω από το Κοινοβούλιο στις αρχές της εβδομάδας πυροδοτήθηκαν από τα κυβερνητικά σχέδια αποκέντρωσης που λιγοστεύουν τις πιθανότητες μιας οριστικότερης κατάπαυσης του πυρός. Τα σχέδια αυτά αποτελούν σημαντικό σημείο της συμφωνίας του Μινσκ η οποία συνήφθη τον Φεβρουάριο, και αφορούν την αναγνώριση ειδικού καθεστώτος και τη χορήγηση μεγαλύτερης αυτονομίας στις περιοχές όπου σήμερα βρίσκονται οι Ρωσόφωνοι αυτονομιστές, την Ανατολική Ουκρανία. 
kathimerini.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου