7 Σεπτεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 7.9.2015

(upd) Αλέξης Τσίπρας: «Στόχος να υπάρξει ένα αναπτυξιακό σοκ. Η ανεργία δεν μειώνεται χωρίς αυτό. Χρειαζόμαστε επενδύσεις από το πρόγραμμα Γιούνκερ και ΕΣΠΑ αλλά και πρόγραμμα ιδιωτικών επενδύσεων. Αλλά για να πετύχει αυτό χρειάζεται σχεδιασμός. Οι ξένοι επενδυτές για να επενδύσουν θέλουν ένα σταθερό περιβάλλον, το οποίο το δημιουργήσαμε, καθώς και ένα θεσμικό πλαίσιο ώστε να γνωρίζουν πότε θα έχουν απόδοση τα κεφάλαιά τους. Χρειάζονται τομές σε γραφειοκρατία και διαφθορά» είπε μεταξύ πολλών άλλων σήμερα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στην 80η ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας.
Σχετική ανάρτηση: Ωρίμασε ο Αλέξης; 

Η Κομισιόν και ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα προτείνουν μεθαύριο, Τετάρτη, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την κατανομή 120.000 προσφύγων τα δύο επόμενα χρόνια για να αντιμετωπισθεί η μαζική εισροή μεταναστών. Η Γερμανία (26,2%), η Γαλλία (20%) και η Ισπανία (12,4%, δηλαδή 14.931 πρόσφυγες) πρόκειται να υποδεχθούν τη μεγαλύτερη αναλογία προσφύγων. 
kathimerini.gr 

Περισσότερους από 60 πρόσφυγες περισυνέλεξαν το πλοίο Blue Star 1 και σκάφος του λιμενικού, σε επιχείρηση που έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας, στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Λέσβο και Χίο. Οι πρόσφυγες προσπάθησαν να εισέλθουν στην χώρα μας από τα παράλια της Τουρκίας με αποτέλεσμα το σκάφος που τους μετέφερε να βυθιστεί. 
kathimerini.gr 

Tην ανάγκη μετά τις εκλογές να υπάρξει μια κυβέρνηση συνασπισμού για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας, τόνισε ο Βαγγέλης Μειμαράκης σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Οφείλουμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει με την πρόσφατη συμφωνία ώστε να ενισχυθεί η αξιοπιστία στην άσκηση μακροοικονομικής πολιτικής, να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη στην οικονομία και να επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς μεγέθυνσης τον επόμενο χρόνο». Το μήνυμα αυτό στέλνει στην πρώτη συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης. «Πλέον το μεγάλο στοίχημα είναι να διευρύνουμε τη φορολογική βάση στοχεύοντας στον κρυμμένο πλούτο και στη φοροδιαφυγή ώστε να ελαφρύνουμε γρήγορα τα χαμηλά εισοδήματα» αναφέρει. 
tovima.gr 

Βουτιά στα έσοδα στο 7μηνο, με ακόμα μεγαλύτερη μείωση στις δαπάνες. Την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου τα κρατικά έσοδα μειώθηκαν κατά 9,3% συγκριτικά με το αντίστοιχο επτάμηνο του 2014, με τις δημόσιες δαπάνες να πέφτουν κατά 12,5%. Ιδιαίτερα μεγάλη να είναι η «βουτιά» στις εισπράξεις από τους άμεσους φόρους, οι οποίες έπεσαν κατά 8,3%.
skai.gr


"Ο δήμαρχος μου ευχήθηκε να κερδίσω με μια ψήφο, εγώ του είπα ότι θέλω περισσότερες" είπε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.
kathimerini.gr 

Ρέγκλινγκ: Πρώτα μεταρρυθμίσεις και αξιολόγηση, και μετά το χρέος. Μήνυμα προς την επόμενη ελληνική κυβέρνηση πως προϋπόθεση για τη συζήτηση για το χρέους αλλά και για την εκταμίευση περαιτέρω χρημάτων στήριξης έστειλε ο επικεφαλής του ESM. 
skai.gr 

Nίκη που επιβεβαιώνει τις υψηλές δυνατότητές της και τους στόχους στο 39ο Ευρωμπάσκετ, πέτυχε χθες το βράδυ η Εθνική ομάδα κόντρα στην Κροατία (72-70), στην δεύτερη αγωνιστική του 3ου ομίλου και έβαλε πλώρη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου. Η Εθνικής έφτασε στην δεύτερη νίκη της, με ανατροπή, αφού για 36 λεπτά «κυνηγούσε» τους Κροάτες στο σκορ.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου