8 Σεπτεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 8.9.2015

(upd) Πρόσκληση ευρείας διακομματικής συνεργασίας μετά την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, με αποδέκτη και τον ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ., Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Αντιθέτως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από τη ΔΕΘ, απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Ν.Δ. και κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για τις μετεκλογικές επιλογές του. 
kathimerini.gr

Έρευνα της ΚάπαResearch για το Βήμα: Κάκιστη επίδοση σε βασικά χαρακτηριστικά διακυβέρνησης που σχετίζονται με την οικονομική κρίση και την αντιμετώπισή της αλλά και την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού βάζουν οι πολίτες στον τέως Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο όμως αναγνωρίζουν σε υψηλό ποσοστό πως εκπροσωπεί το νέο στην πολιτική ζωή της χώρας και πως εκπροσωπεί το λαό και όχι ειδικά συμφέροντα. Την ίδια στιγμή για την συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων ο πρόεδρος της Ν.Δ., Β Μεϊμαράκης, εκπροσωπεί το παλαιό στην πολιτική ζωή της χώρας, δεν έχει όραμα για το μέλλον της Ελλάδας, δεν έχει καθαρό σχέδιο για την επίλυση των προβλημάτων και δεν νοιάζεται για τις ανάγκες των ανθρώπων. 
tovima.gr

Το εισαγωγικό και το εξαγωγικό εμπόριο καταβαραθρώθηκε με την επιβολή των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία. Τον Ιούλιο οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 32% και οι εξαγωγές κατά 8%. Οι εξαγωγείς προειδοποιούν ότι οι αντοχές που δείχνουν κάποιοι κλάδοι της οικονομίας εξαντλούνται, ενώ η μεγάλη μείωση των εισαγωγών θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση της βιομηχανικής παραγωγής. 
kathimerini.gr 

Τηλεφωνική επικοινωνία Θάνου με Μπαν Κι Μουν. Η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και είχε ως στόχο να ενημερώσει την υπηρεσιακή Πρωθυπουργό για την Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών με θέμα την προσφυγική κρίση, που συγκαλείται στις 30 Σεπτεμβρίου. 
skai.gr

Μιλώντας μια μέρα πριν την παρουσίαση του νέου σχεδίου της Κομισιόν για το διαμοιρασμό επιπλέον 120.000 προσφύγων με – πιθανώς υποχρεωτικές – ποσοστώσεις, η κ. Μέρκελ σημείωσε πως η πρόταση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι ένα «σημαντικό» αλλά μόλις «πρώτο» βήμα για την Ευρώπη. Επισήμανε ακόμα πως χρειάζεται μια νέα, ενιαία πολιτική ασύλου, καθώς το Δουβλίνο «δεν λειτουργεί πια». 
skai.gr

Γιάννης Μουζάλας: Όσοι έρχονται με βάρκες από τα παράλια της Μικράς Ασίας είναι «το 60% Σύροι της μεσαίας τάξης που φεύγουν τρέχοντας μπροστά στο ISIS, το 20% Αφγανοί πρόσφυγες και μετανάστες και ένα 20% οι λεγόμενοι “παράνομοι”, χωρίς χαρτιά» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. 
kathimerini.gr 

«Δεν υπάρχουν περιθώρια αναβολών σε ό,τι αφορά μεταρρυθμίσεις που είναι αυτονόητες για την ομαλή πορεία της χώρας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Αντώνη Μανιτάκη. 
naftemporiki.gr 

Το Ποτάμι δεν θα ψηφίσει στην επόμενη Βουλή κανέναν νέο φόρο, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο Creta TV. «Έχουμε εντοπίσει τα σημεία της σπατάλης και μπορούμε τα λεφτά που χρειαστούμε, τη στιγμή που θα τα χρειαστούμε, να τα εξασφαλίσουμε χτυπώντας τη σπατάλη και φυσικά τη φοροδιαφυγή», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης. 
tovima.gr 

Τράπεζες: Την προοπτική ιδιωτικής τοποθέτησης με άνοιγμα βιβλίου προσφορών για νέους επενδυτές που θα ήθελαν να μπουν στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών, εξετάζουν Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, καθώς φαίνεται ότι ο πήχυς για τις νέες κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών θα τεθεί αρκετά υψηλά και δεν μπορεί να καλυφθεί από τους υφιστάμενους μετόχους χωρίς αυτοί να υποστούν μεγάλο dilution. 

Capital.gr 

Επιστολή με την οποία ζητούν από την Ευρώπη να υποστηρίξει την Ελλάδα στο θέμα του χρέους που πρόκειται να συζητηθεί στα Ηνωμένα Έθνη υπογράφουν 19 οικονομολόγοι, μεταξύ των οποίων ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και ο Γάλλος οικονομολόγος Τόμας Πικετί. Στην επιστολή σημειώνεται πως η ελληνική κρίση κατέστησε σαφές πως ένα κράτος δεν είναι, από μόνο του, σε θέση να διαπραγματευτεί με λογικούς όρους για την αναδιάρθρωση του χρέους του μέσα στο τρέχον πολιτικό πλαίσιο. 
tovima.gr

Ουκρανία. Την πραγματοποίηση τετραμερούς συνόδου κορυφής πρότεινε χθες ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, με στόχο την προώθηση της οριστικής επίλυσης της ουκρανικής κρίσης. Στη σύνοδο κορυφής αυτή θα πρέπει να συμμετάσχουν οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ενώ η ημερομηνία διεξαγωγής της θα πρέπει να είναι το αργότερο τα τέλη Σεπτεμβρίου, πριν από την ολομέλεια του ΟΗΕ, που είναι προγραμματισμένη για το τέλος του μήνα. 
kathimerini.gr 

Από τις 10 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 17 Σεπτεμβρίου 2015 θα γίνουν οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Τμήματα και τις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) ή από τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄& Β΄) για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Φέτος πρώτη φορά, για τις εγγραφές των επιτυχόντων τίθεται σε λειτουργία το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής προεγγραφής και της αποστολής των δικαιολογητικών εγγραφής, χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στα τμήματα επιτυχίας. 
skai.gr

Μια από τις πιο σημαντικές Ελληνίδες ηθοποιούς της σκηνής και της μεγάλης οθόνης, η Βούλα Ζουμπουλάκη, έφυγε το απόγευμα της Δευτέρας από τη ζωή, σε ηλικία 91 ετών. 
kathimerini.gr 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου