10 Οκτωβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 10.10.2015

(upd) Μακελειό στην Αγκυρα: Βομβιστική επίθεση με 86 νεκρούς. Ογδόντα έξι νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες, εκ των οποίων πολλοί σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της διπλής έκρηξης που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της Αγκυρας, όπως ανακοίνωσε νωρίς το απόγευμα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών. Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί. Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν έξω από τον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό της τουρκικής πρωτεύουσας, όπου κόσμος είχε συγκεντρωθεί για να πραγματοποιήσει πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μάχες που έχουν ξαναρχίσει μεταξύ του τουρκικού στρατού και των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ στη νοτιοανατολική Τουρκία, ύστερα από εκεχειρία δύο χρόνων. 

Οργή του κουρδικού HDP για το αίμα στην Άγκυρα. Με την Τουρκία ακόμη να μετρά τους νεκρούς της δολοφονικής επίθεσης στην συγκέντρωση στην Άγκυρα, ο αρχηγός του φιλοκουρδικό HDP Σελαχετίν Ντεμιρτάς εξέφρασε την αγανάκτησή του για το μακελειό: «Είμαστε αντιμέτωποι με ένα κράτος μαφία, ένα κράτος δολοφόνο» είπε τις πρώτες ώρες. Έντονη αντίδραση και από το αντιπολιτευόμενο CHP. 

Το προσφυγικό στη συνάντηση της κυβέρνησης με Αβραμόπουλο-Άσελμπορν. Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν αλλά και τον επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο είχε το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. 

Μαξίμου: Πρώτη μάχη στη νέα Βουλή. Στην ενδοκυβερνητική και εσωκομματική συναίνεση, που θεωρείται ότι έχει εξασφαλισθεί, αναφορικά με την ανάγκη υπερψήφισης των προαπαιτουμένων ώστε να κλείσει επιτυχώς η πρώτη αξιολόγηση, επενδύει η κυβερνητική ηγεσία, που εμφανίζεται να προσέρχεται στην κοινοβουλευτική διαδικασία της επόμενης εβδομάδας χωρίς ανησυχία για «επίφοβους» βουλευτές. Η κατάθεση του νομοσχεδίου προγραμματίζεται για μεθαύριο, Δευτέρα. 

Τόμσεν: «Το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο, ανάγκη για γενναία αναδιάρθρωση». Μιλώντας από τη Λίμα του Περού, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τομέα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν, τόνισε ότι ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο και ξεκαθάρισε ότι το «ΔΝΤ δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος, αν προηγουμένως η Ευρώπη δεν προχωρήσει σε μία γενναία ελάφρυνση του δημοσίου χρέους της χώρας».

Με ομιλία Τσίπρα το άνοιγμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ανοίγει σήμερα τις εργασίες της η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Τα θέματα που θα απασχολήσουν την ΚΕ αφορούν σε εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και σε προγραμματισμό των επόμενων δράσεων ενώ θα γίνει η εκλογή νέου γραμματέα και μελών της Πολιτικής Γραμματείας. 

Επιστροφή στην ανάπτυξη στα μέσα του 2016 «βλέπει» ο Ντομπρόβσκις. H Ελλάδα πιθανώς να επιστρέψει στην ανάπτυξη στα μέσα του 2016, υπό την προϋπόθεση η κυβέρνηση να κάνει σοβαρή προσπάθεια να ανακτήσει τη χρηματοπιστωτική της σταθερότητα, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Εντός ολίγων εβδομάδων νέος νόμος για τα αυθαίρετα. Ένα από τα πρώτα νομοθετήματα που αναμένεται να παρουσιαστούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα αφορά ρυθμίσεις για πολεοδομικές αυθαιρεσίες. Ο αναπληρωτής υπουργός κ. Γιάννης Τσιρώνης μιλώντας την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, επανέφερε το ζήτημα της τροποποίησης του νόμου Καλαφάτη για την αυθαίρετη δόμηση (4178/13).






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου