3 Οκτωβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 3.10.2015

Την Τετάρτη η ψήφος εμπιστοσύνης. Με την ορκωμοσία των βουλευτών σήμερα, την εκλογή προέδρου και αντιπροέδρων την Κυριακή και την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης από τη Δευτέρα, μια τριήμερη διαδικασία που θα ολοκληρωθεί τη νύχτα της προσεχούς Τετάρτης με ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ανοίγει και τυπικά η νέα κοινοβουλευτική περίοδος.

Η λίστα με τα 48 προαπαιτούμενα. Συμφωνία για την υλοποίηση από την κυβέρνηση πακέτου με 48 μεταρρυθμίσεις επιτεύχθηκε στη διάρκεια χθεσινής συνεδρίασης της ομάδας εργασίας του Εurogroup. Η συνεδρίαση είχε τη μορφή τηλεδιάσκεψης, ενώ, σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης, ο κατάλογος αυτός με τις μεταρρυθμίσεις θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, προκειμένου να αποσπάσει και τυπικά την έγκρισή τους. Τη σχετική λίστα δημοσιεύει η Ναυτεμπορική. 

Δεκτή έκανε την ένσταση του Άδωνι Γεωργιάδη η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντάς του τη δυνατότητα να είναι υποψήφιος στη διαδικασία εκλογής προέδρου. Ο κύριος Γεωργιάδης αποχωρώντας από τα γραφεία του κόμματος ευχαρίστησε την επιτροπή για την αποδοχή της έντασής του, ενώ σημείωσε πως: «έκανα λάθος που δεν ενημέρωσα έστω τηλεφωνικά τα μέλη της επιτροπής εχθές για τη μικρή καθυστέρηση». 

Ντόναλντ Τουσκ: Ηγέτες χρησιμοποιούν τους πρόσφυγες για να πλήξουν την ΕΕ. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε χθες Παρασκευή ότι η μαζική μετακίνηση προσφύγων προς την Ευρώπη χρησιμοποιείται από ορισμένους ξένους ηγέτες -τους οποίους δεν κατονόμασε- για να εξασθενήσει πολιτικά η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ουγγαρία: Ευχαριστούν τον Θεό που σταμάτησε τους πρόσφυγες. Την ουγγρική κυβέρνηση και τον Θεό ευχαριστεί η επισκοπή των καλβινιστών προτεσταντών της επαρχίας Τσόνγκραντ της Ουγγαρίας, επειδή προστάτευσαν την περιοχή τους και τα σύνορα της χώρας από την ασταμάτητη μεταναστευτική ροή! 

Ακιντζί: Μετά τη λύση, το αέριο να διοχετευθεί στην Τουρκία κι έπειτα στην ΕΕ. Πρέπει να λύσουμε το Κυπριακό, και μετά το κυπριακό αέριο, μαζί με το ισραηλινό, μπορεί να διοχετευθεί μέσω της Κύπρου στην Τουρκία και από εκεί στην ΕΕ, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, χαρακτηρίζοντας την οδό αυτή ως τη λογικότερη και την λιγότερο ακριβή, ενώ τη συνέδεσε και με την υδροδότηση όλης της Κύπρου από την Τουρκία. 

Γουατεμάλα: Τουλάχιστον 26 οι νεκροί από την κατολίσθηση. Η κατολίσθηση που έπληξε τουλάχιστον 125 σπίτια κοντά στην πρωτεύουσα της Γουατεμάλας στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 26 ανθρώπους, ενώ άλλοι έως και 600 κάτοικοι της περιοχής αγνοούνται. Η σφοδρή βροχόπτωση των τελευταίων ημερών είχε αποτέλεσμα ένας χείμαρρος λάσπης και βράχων να θάψει δεκάδες σπίτια στην Σάντα Καταρίνα Πινούλα, νότια και δυτικά της πρωτεύουσας.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου