9 Οκτωβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 9.10.2015

(upd) Ντάισελμπλουμ: Σε 15 χρόνια η ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους. Χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών για την νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ο επικεφαλής του Eurogroup, με συνέντευξή του στο Reuters. Μετά τις αλλεπάλληλες αναφορές της κυβέρνησης για τη νέα ρύθμιση του χρέους αλλά και της στάσης που τηρεί στο ΔΝΤ, ο κ. Ντάισελμπλουμ του έδωσε το στίγμα των θέσεων της Ευρωζώνης. 

Ντάισελμπλουμ: Πλαφόν 15% του ΑΕΠ στο ελληνικό χρέος. Μέσω της επιβολής ενός πλαφόν στο ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του ελληνικού δημόσιου χρέους θα πρέπει να γίνει η ελάφρυνσή του, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας μάλιστα πως αυτή η πρόταση χαίρει ευρείας υποστήριξης μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων. 

Η βόμβα του ασφαλιστικού. Το πιο κρίσιμο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση στο επόμενο διάστημα, μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι το ασφαλιστικό. Παρά τις περικοπές που έχουν γίνει ήδη στις συντάξεις, παρά τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί για αυξήσεις στα όρια ηλικίας, η κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων παραμένει προβληματική.
Σχετική ανάρτηση: Ασφαλιστικό: Η χαμένη ευκαιρία του 2001


Βαριά πρόστιμα για τα λύματα Ανατολικής Αττικής. Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ θα κοστίσουν στο ελληνικό κράτος είκοσι χρόνια αδράνειας για ένα πρωταρχικό ζήτημα πολιτισμού και δημόσιας υγείας, τη διαχείριση λυμάτων. Την Πέμπτη ανακοινώνεται η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου για την απουσία αποχέτευσης στην Αττική, η οποία θα συνοδεύεται και από τσουχτερό πρόστιμο, το δεύτερο μετά τις χωματερές. Η εξέλιξη αυτή, που έχει προκαλέσει αναστάτωση στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών και την Περιφέρεια, αφορά τους δήμους Σπάτων- Αρτέμιδας και Ραφήνας- Πικερμίου. 

Στις 22 και 29 Νοεμβρίου η εκλογή προέδρου Ν.Δ. Συμβιβασμός μεταξύ της πρότασης των κ. Μητσοτάκη, Γεωργιάδη και Τζιτζικώστα για τις 15 Νοεμβρίου και της θέσης Μεϊμαράκη για την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου. 

Το Νομπέλ Ειρήνης για τον εθνικό διάλογο στην Τυνησία. Το Κουαρτέτο Εθνικού Διαλόγου της Τυνησίας είναι τελικά ο νικητής του φετινού Νομπέλ Ειρήνης. Όπως ανακοίνωσε η Νορβηγική Ακαδημία Νομπέλ το βραβείο απονέμεται στο Κουαρτέτο «για τις προσπάθειές του στη δημιουργία μίας πλουραλιστικής δημοκρατίας στην Τυνησία, μετά την «Επανάσταση των Γιασεμιών». 

Γιουνκέρ: «Η προσφυγική κρίση θα διαρκέσει χρόνια». Την εκτίμηση ότι η προσφυγική κρίση στην Ευρώπη «μπορεί να διαρκέσει χρόνια», εξέφρασε την Πέμπτη ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, μιλώντας μετά την επίσκεψή του σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στα σύνορα Γερμανίας – Αυστρίας.

Κυβερνητικό «ψαλίδι» ως 25% στις βουλευτικές αποζημιώσεις. Πιέσεις κατά περικοπών από στελέχη που συνδέουν τον μισθό τους με τις απολαβές των ΓΓ υπουργείων! Στην... υπηρεσία του κυβερνητικού πατρόν που επιχειρεί να επιβάλει, με τις μικρότερες κατά το δυνατόν αντιδράσεις, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις των εργαζομένων τίθεται το «ψαλίδι» που έρχεται στις αποδοχές των βουλευτών. Σε νομοσχέδιο που είναι στα σκαριά, προβλέπεται ότι οι μειώσεις στις αποδοχές του πολιτικού προσωπικού αναμένεται να ξεπεράσουν το 20% (είναι πιθανόν να φτάσουν ακόμα και το 25%). 

Στη Eurobank ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος. Στο στελεχιακό δυναμικό της Eurobank με αντικείμενο τις διεθνείς δραστηριότητες του ομίλου εντάσσεται σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος. Η τράπεζα έλαβε τη σχετική έγκριση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

«Λουκέτα» σε πέντε επιχειρήσεις έβαλε η ΓΓΔΕ. Τα πέντε πρώτα «λουκέτα» σε επιχειρήσεις για παρεμπόδιση φορολογικού ελέγχου και μη έκδοση αποδείξεων ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Οι πέντε επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης και βρίσκονται σε Χίο, Ρόδο, Κρήτη, Εύβοια και Μυτιλήνη.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου