15 Οκτωβρίου 2015

Για ποιο ηθικό πλεονέκτημα μιλάμε;

Αφηρημένα ...Σχόλια 

Οι άλλοι ήταν διεφθαρμένοι, αυτοί έχουν το "ηθικό πλεονέκτημα". Βασικά με αυτό το σκεπτικό ο λαός τους έδωσε για δεύτερη φορά την εντολή να κυβερνήσουν. Όμως σπεύδουν και σε αυτό να τον διαψεύσουν. Όπως συνέβη και την πρώτη φορά, με τα μνημόνια.
Εδώ και κάποιες μέρες η κοινή γνώμη κατακλύζεται από πληροφορίες για δυο τουλάχιστον κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης που "ξέχασαν" να δηλώσουν στο "πόθεν έσχες" σημαντικά στοιχεία για την περιουσιακή τους κατάσταση.
Ο ένας εξ αυτών, ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης, απεγνωσμένα προσπάθησε να δώσει κάποιες εξηγήσεις για τις μετοχές της κατασκευαστικής του εταιρείας, χωρίς όμως να μπορέσει να πείσει.
Ο άλλος, για τα εισοδήματα του ενός εκατομμυρίου ευρώ, εξακολουθεί να τηρεί "σιγή ιχθύος". "Δεν μπορώ να κάνω καμία δήλωση, δεν επιτρέπεται”, δήλωσε ο κ. Γιώργος Σταθάκης, για να προσθέσει "κάντε λίγες ημέρες υπομονή, σε λίγες μέρες η αλήθεια θα λάμψει"!. Γιατί άραγε σε λίγες μέρες; Προς το παρόν η αλήθεια είναι "υπό διαμόρφωση";
Και το μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί να τους στηρίζει... Με την ελπίδα ότι το θέμα θα ξεχαστεί...
Όμως το ερώτημα έχει τεθεί: "για πιο ηθικό πλεονέκτημα μιλάμε";
Μήπως απλά πρόκειται για ένα ακόμη κακόγουστο αστείο;

2 σχόλια:

  1. Τελικά αν και αυτοί είναι σαν τους άλλους, θα έχουν την ίδια μοίρα με εκείνους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους σήμερα αργά το απόγευμα και μετά τη θύελλα αντιδράσεων ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης,αποφάσισε να κάνει μία γραπτή δήλωση για το ζήτημα του ενός εκατ, σύμφωνα με την οποία: "Τη δήλωση πόθεν έσχες του 2012 που ήταν ατελής αφορά η συμπληρωματική δήλωση τον Μάρτιο του 2015. Μάλιστα επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη δήλωση επαναλαμβάνει στοιχεία που ήδη είχε καταθέσει από το 2013. Κατά συνέπεια, όπως τονίζει «δεν απέκρυψε κανένα στοιχείο» και «οι τρεις δηλώσεις του ήταν απόλυτα πλήρεις και στην κρίση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής»".

    ΑπάντησηΔιαγραφή