10 Οκτωβρίου 2015

Αντιδράσεις στη χρήση πιστωτικών καρτών

Αφηρημένα ...Σχόλια
Θα υπαναχωρήσει και πάλι η κυβέρνηση υποκύπτοντας στην πίεση των καλά οργανωμένων συντεχνιακών συμφερόντων ή θα επιμείνει κάνοντας έστω ένα βήμα μπροστά; Ο λόγος για την πρωτοβουλία του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου να καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών σε ορισμένες δραστηριότητες, προκειμένου να διευκολυνθεί η πάταξη της φοροδιαφυγής.

Λίγες μέρες πριν οι γιατροί, ο κλάδος που φοροδιαφεύγει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, εξέφρασαν μέσω του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) την αντίθεσή τους στην πληρωμή της ιατρικής επίσκεψης με πιστωτική κάρτα. Παράλληλα κάλεσαν το υπουργείο Οικονομικών και την κυβέρνηση να επανεξετάσουν το μέτρο.

Συγκεκριμένα οι γιατροί υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να "σηκώσουν" το βάρος της αγοράς του μηχανήματος (η μέση τιμή του είναι περίπου 150 ευρώ), ενώ ιδιαίτερη μνεία κάνουν και σε "μια ακόμη σημαντική επιβάρυνση για τον επαγγελματία της υγείας", που δεν είναι άλλη από την προμήθεια του 2% που θα πρέπει να πληρώνουν στις τράπεζες. Η "
σημαντική" αυτή επιβάρυνση, για μία ιατρική επίσκεψη η οποία κοστολογείται από τον γιατρό πχ στα 50 ευρώ, θα ανέρχεται στο 1 μόλις ευρώ!. 

Είναι προφανές ότι τα επιχειρήματα του Ιατρικού Συλλόγου δεν πείθουν ούτε και τον πλέον αφελή. Απλά οι γιατροί δεν είναι διατεθειμένοι να καταβάλουν το φόρο που τους αναλογεί. Εξ ίσου όμως προφανές είναι και το ότι η κυβέρνηση οφείλει να επιμείνει.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου