13 Οκτωβρίου 2015

Ινδονησία: Ευκαιρία να βγει από την πολιτιστική αφάνεια.

Η Ινδονησία τιμάται φέτος στην έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης. Είναι μια ευκαιρία για τη χώρα να προβάλει την εθνική λογοτεχνία της στην παγκόσμια αγορά και να βγει από την πολιτιστική αφάνεια, αναφέρει η Deutsche Welle.

Η ταραχώδης ιστορία της χώρας αντικατοπτρίζεται και στα έργα των συγγραφέων της. Ο παγκοσμίου φήμης συγγραφέας Πραμούντια Ανάντα Τουρ έγραψε τα πιο σημαντικά του έργα κατά τη διάρκεια της εξορίας του στο νησί Μπουρού, μετά το πραξικόπημα του στρατηγού Σουχάρτο το 1965. Μετά το τέλος της δικτατορίας το 1998 η ινδονησιακή λογοτεχνία γνώρισε άνθιση. 

Οι γυναίκες συγγραφείς ήταν κυρίως εκείνες που έγραφαν ανοιχτά για την οικονομική εκμετάλλευση, την θρησκευτική χειραγώγηση και την σεξουαλική απελευθέρωση. Η Αγιου Ουτάμι (φωτογραφία επάνω αριστερά) επηρέασε με το συγγραφικό της έργο μια ολόκληρη γενιά. 

Περισσότεροι από 60 ινδονήσιοι συγγραφείς θα παρευρεθούν στη φετινή 67η Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, που διεξάγεται από τις 14 μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, στηρίζοντας τη χώρα τους σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του σημαντικού πολιτιστικού κλάδου της λογοτεχνίας.

Πηγή: Deutsche Welle
Περισσότερα στο http://dw.com/p/1Gmb3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου