10 Νοεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 10.11.2015

33% φόρος στα αδήλωτα εισοδήματα. Φόρο 33% θα καλούνται να καταβάλλουν οι φορολογούμενοι για κάθε προσαύξηση περιουσίας που προέρχεται από παράνομη ή αδικαιολόγητη πηγή εισοδήματος, σύμφωνα με ειδική εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. 

Νέο «αγκάθι» στη διαπραγμάτευση οι φορολογικές ρυθμίσεις. Εκτός από το «αγκάθι» των πλειστηριασμών, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ανακύψει εκ νέου ζήτημα με τις φορολογικές ρυθμίσεις, με τους θεσμούς να ζητούν να αλλάξουν όλα τα σχήματα, περιλαμβανομένων και των 12 δόσεων, θέτοντας αυστηρότερους όρους για την πληρωμή των νέων φορολογικών υποχρεώσεων. 

Υπουργοί για καταγγελίες Πανούση: Μυθιστόρημα που δεν έχει ενδιαφέρονΓια μυθιστόρημα και καταγγελίες που δεν έχουν ενδιαφέρον εφόσον δεν είναι πλέον υπουργός ο κ. Πανούσης κάνουν λόγο οι υπουργοί, προσερχόμενοι στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. 

Πορτογαλία: Προς κυβέρνηση συνασπισμού σοσιαλιστών-κομμουνιστών. Η πολιτική μάχη στην Πορτογαλία κορυφώνεται σε όλα τα επίπεδα μέσα και γύρω από το Κοινοβούλιο την Τρίτη: Ο Κοέλιου, η συγκυβέρνηση του οποίου είχε βγει πρώτη αλλά όχι αυτοδύναμη στις εκλογές του περασμένου μήνα, πηγαίνει ως πρωθυπουργός στη Βουλή για να πέσει, καθώς τα κόμματα του αριστερού στρατοπέδου έχουν συνασπιστεί για να τον καταψηφίσουν. 

Μικρή ή καθόλου ποινή για καταληψίες δρόμων και κτιρίων. Ατιμώρητοι θα παραμένουν οι διαδηλωτές και όσοι καθ’ οιονδήποτε τρόπο παρακωλύουν τις συγκοινωνίες ή τη λειτουργία κοινωφελών εγκαταστάσεων, ακόμη και με κατάληψη, εφόσον κριθεί από τον δικαστή ότι οι πράξεις τους τελέστηκαν για την προάσπιση «μείζονος κοινωνικού συμφέροντος».

Επέστρεψαν οι σκηνές στην πλατεία Βικτωρίας. Σαράντα σκηνές στήθηκαν στην Βικτώρια κατά τη διάρκεια της νύχτας από άγνωστα άτομα, ενώ περίπου 1.000 μετανάστες βρίσκονται στην πλατεία από τα ξημερώματα.

«Κλειστόν» λόγω απεργίας την Πέμπτη. Τις δυνάμεις τους μετρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά την πρώτη γενική απεργία που πραγματοποιούν εντός του 2015, με κυβέρνηση Aριστεράς, μεθαύριο Πέμπτη. 

Μητρόπουλος: Πρώτα θύματα οι συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώΠρώτα θα πληγούν οι συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ με το νέο ασφαλιστικό υποστήριξε ο Αλέξης Μητρόπουλος. 

«Ναι» από το Ελεγκτικό για ΣΔΙΤ Πελοποννήσου. Το «πράσινο φως» για την ανάθεση σε ιδιώτη της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου για 28 χρόνια έδωσε χθες το Ελεγκτικό Συνέδριο. Παράλληλα, άνοιξε τον δρόμο για την υπογραφή όλων των ανάλογων συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για απορρίμματα. 

UNESCO: Απέρριψε την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου. Η Γενική Συνέλευση της UNESCO απέρριψε οριακά την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στους κόλπους του Οργανισμού, εξέλιξη που συνιστά νίκη για την Σερβία και τη Ρωσία και παράλληλα πλήγμα για την επιδίωξη του Κοσόβου να αποσπάσει διεθνή αναγνώριση ως κράτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου