3 Νοεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 3.11.2015

(upd) Πώληση του 100% της Finansbank αποφάσισε η Εθνική Τράπεζα. Την απόφασή της να αποχωρήσει από την Τουρκία και να προχωρήσει στην πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην Finansbank γνωστοποίησε στις χρηματιστηριακές αρχές η Εθνική Τράπεζα. H λογιστική αξία της Finasbank διαμορφώνεται κοντά στα 3 δισ. ευρώ, ενώ στο επίπεδο της λογιστικής αξίας εκτιμάται ότι θα κινηθούν και οι προσφορές για την εξαγορά της. 

Αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου ανακοίνωσαν οι συστημικές Τράπεζες. Την αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου ανακοίνωσαν οι 4 συστημικές Τράπεζες στην Ελλάδα προκειμένου να καλύψουν τις κεφαλαιακές τους απαιτήσεις, συνολικού ύψους 14,4 δισεκ. ευρώ, σύμφωνα με το σενάρια δυσμενών εξελίξεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

Κρίσιμη επίσκεψη του Π. Μοσκοβισί Η άφιξη στην Αθήνα σήμερα του επιτρόπου Οικονομικών Π. Μοσκοβισί συνδέεται άμεσα με την πορεία υλοποίησης του νέου μνημονίου και ο Ευρωπαίος επίτροπος αναμένεται να επαναλάβει στον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα τη σημασία που δίνουν οι εταίροι και δανειστές στην εμπρόθεσμη εκπλήρωση από την Αθήνα όλων των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει. Ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί επίσης με τον υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο, με τον κ. Γ. Σταθάκη, και με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο. 

Αγώνας δρόμου για την ανακεφαλαιοποίηση. Αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν επιτυχώς το εγχείρημα της ανακεφαλαιοποίησης δηλώνουν οι επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Μέσα σε περίπου ένα μήνα οι τράπεζες πρέπει να εξασφαλίσουν κεφάλαια άνω των 5 δισ. ευρώ, έχοντας στόχο να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαιακών αναγκών από ιδιώτες επενδυτές και να περιορίσουν σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα τη συμμετοχή του Δημοσίου. 

Ολγα Γεροβασίλη: «Δεν θα κάνουμε πίσω στη φορολόγηση των αγροτών»Στο 20% για τα εισοδήματα που θα δηλωθούν το 2016 και 26% για εισοδήματα του 2017 θα ανέλθει ο φορολογικός συντελεστής για τους αγρότες. Αυτό επιβεβαίωσε η υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος, κυρία Ολγα Γεροβασίλη, σε δηλώσεις που έκανε το πρωϊ της Τρίτης και πρόσθεσε, χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση «δεν θα κάνει πίσω» στη φορολογία.

Την εξαγορά της Hellenic Seaways θέλει η Grimaldi. Να προκαταλάβει τις εξελίξεις αναφορικά με την αξιοποίηση της συμμετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στη Hellenic Seaways (HSW) εμφανίστηκε να επιχειρεί ο εκ των μεγαλομετόχων της ακτοπλοϊκής εταιρείας, Εμανουέλ Γκριμάλντι. Σε δημόσιες δηλώσεις του, ο Ιταλός εφοπλιστής, που ελέγχει ποσοστό της τάξης του 90% στη Minoan Lines και διά αυτής το 33,35% της Hellenic Seaways, διατύπωσε την πρόθεσή του να εξαγοράσει πλειοψηφικό πακέτο της Hellenic Seaways. 

Παντοδύναμος ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο τουρκικός λαός επέλεξε τη «σταθερότητα» και η διεθνής κοινότητα οφείλει «να σεβαστεί» την επιλογή του, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν την επομένη των πρόωρων βουλευτικών εκλογών όπου το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) ανέκτησε την αυτοδυναμία. 

Ρέγκλινγκ: Κύπρος το τέταρτο success story της Ευρωζώνης δηλώνει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας εκτιμώντας ότι η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της τον επόμενο χρόνο. Η Ελλάδα παραμένει ειδική περίπτωση, παρά το γεγονός ότι η νέα κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να κάνει μια καθαρή ρήξη με το παρελθόν, ανέφερε, μιλώντας στο συνέδριο του Economist που διεξάγεται στην Κύπρο. 

«Ευκαιρία ίσως για το Κυπριακό η νίκη Ερντογάν» Η θριαμβευτική επικράτηση του Ερντογάν ίσως επηρρεάσει θετικά το Κυπριακό, υποστήριζει ο καθηγητής Ιω. Ν. Γρηγοριάδης. Προς όφελος του Ερντογάν το κλίμα πόλωσης στο κουρδικό. Άγνωστος x στο προσφυγικό οι εξελίξεις στη Συρία.

Τα σκουπίδια άναψαν φωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ. Εντονη αντίδραση της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, στην τροπολογία της κυβέρνησης που αφαιρεί από τις περιφέρειες τον τελευταίο λόγο στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου