6 Νοεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 6.11.2015

(upd) Κατεπείγουσα έρευνα για την επίθεση στον Κουμουτσάκο. Κατεπείγουσα έρευνα για τις συνθήκες της επίθεσης σε βάρος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου διέταξε η Εισαγγελία της Αθήνας προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες. Η έρευνα έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος λόγω της σημασίας της υπόθεσης.
Ως ύποπτος για την επίθεση αναζητείται υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αθηναίων, με τον συνδυασμό της Χρυσής Αυγής, το 2014. Παράλληλα Μήνυση κατ' αγνώστων κατέθεσε ο Γ. Κουμουτσάκος 

Ομπάμα: Πιθανή η ύπαρξη βόμβας στο ρωσικό Airbus που συνετρίβη στο Σινά. Ο κ. Ομπάμα είπε ότι «υπάρχει μια πιθανότητα να είχε τοποθετηθεί βόμβα στο αεροπλάνο, και αυτό είναι κάτι που παίρνουμε πολύ σοβαρά υπ' όψιν, όμως ακόμα δεν μπορούμε να ξέρουμε τίποτα με σιγουριά». 

Ανέστειλε τις πτήσεις προς την Αίγυπτο η Ρωσία. Στην αναστολή των ρωσικών πτήσεων στην Αίγυπτο συμφώνησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Νωρίτερα, ο αρχηγός της FSB είχε δηλώσει πως η Ρωσία θα πρέπει να αναστείλει τις πτήσεις επιβατικών αεροπλάνων μέχρι να διαπιστωθεί τι προκάλεσε τη συντριβή του ρωσικού αεροπλάνου στη Χερσόνησο του Σινά το περασμένο Σάββατο. 

Υπαναχώρηση για τα αυθαίρετα. Τροπολογία που κατατέθηκε χθες στο πολυνομοσχέδιο, με την οποία αναστέλλονταν όλες οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε δάση και δασικές εκτάσεις μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών κάθε περιοχής, αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή εν μέσω αντιδράσεων και υπό τον φόβο διαρροών από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Μάνα Φύσσα προς Ρουπακιά: «Θα σου κόψω το λαρύγγι»  Σε διάλειμμα της δίκης της Χρυσής Αυγής, η μάνα του Παύλου Φύσσα εισέβαλε χωρίς κανείς να την αντιληφθεί αρχικά στον χώρο όπου βρίσκεται το εδώλιο, και πλησίασε τον δράστη της δολοφονίας του γιου της Γιώργο Ρουπακιά, πετώντας του μπουκάλι με νερό. «Θα σου κόψω το λαρύγγι, απόβρασμα της κοινωνίας» του είπε. 

Βουλή:Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμεναΥπέρ ψήφισαν 153 βουλευτές - Καταψήφισαν 118 - Εγκρίθηκαν επίσης όλα τα άρθρα - Αλεξιάδης: Ως την Παρασκευή οι ανακοινώσεις για τον ΦΠΑ στα ιδιωτικά - Αντιπαράθεση Βενιζέλου-Σκουρλέτη

Η Ελλάδα επιστρέφει στην ύφεση Η πολιτική αβεβαιότητα των αρχών του 2015, το δημοψήφισμα του Ιουλίου και τα capital controls, επιδείνωσαν την ελληνική οικονομία, η οποία μετά την ανάκαμψη του 2014 επιστρέφει σε ύφεση. 

Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου για το προσφυγικό. Ευρεία σύσκεψη για τα ζητήματα διαχείρισης των προσφυγικών ροών θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στην σύσκεψη θα παρευρεθούν οι περιφερειάρχες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, οι δήμαρχοι Λέσβου, Σάμου, Κω, Λέρου και Χίου, καθώς και οι μητροπολίτες των παραπάνω νησιών. 

«Ναι» σε κέντρα καταγραφής, «όχι» σε ζώνες τράνζιτ. Οι κυβερνητικοί εταίροι στη Γερμανία κατέληξαν σε συμφωνία ως προς τη λήψη άμεσων μέτρων για το προσφυγικό. «Ναι» σε κέντρα υποδοχής-καταγραφής και γρήγορες διαδικασίeς, «όχι» σε ζώνες τράνζιτ. Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση. 

ΠΝΟ: Οι τρεις λόγοι για τους οποίους ανέστειλε την απεργία Τρεις συγκεκριμένες δεσμεύσεις απέσπασε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας από τον υπουργό Ναυτιλίας, προκειμένου να αναστείλει για μία εβδομάδα τις απεργιακές κινητοποιήσεις. 

Κύπρος: €206 εκατ. σε γη μεταβιβάζει ο Αρχιεπίσκοπος. Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες νομοσχέδιο που θεσμοθετεί τη συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης και της Εκκλησίας της Κύπρου σε Νόμο, διευθετώντας έτσι οριστικά και αμετάκλητα το ζήτημα που αφέθηκε να διαιωνίζεται από το 1971 και αφορά στην παραχώρηση ανταλλαγμάτων προς το Κράτος για την επιδότηση της μισθοδοσίας περίπου 700 ιερέων της υπαίθρου. 

Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκάκι για την Σταυρούλα Τσολακίδου. Σημαντική διάκριση πέτυχε η ελληνίδα σκακίστρια, Σταυρούλα Τσολακίδου, κατακτώντας την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κορασίδων μέχρι 16 ετών. Η επιτυχία για την Ελληνίδα σκακίστρια ήρθε την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου