7 Νοεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 7.11.2015

Μείωση επικουρικών, αύξηση εισφορών εξετάζει το υπ. Εργασίας. Μεσοσταθμικές μειώσεις στις υψηλές επικουρικές συντάξεις έως 6%, αύξηση των εισφορών κατά 0,5% για τους εργοδότες και 0,5% για τους εργαζομένους, καθώς και άμεση εφαρμογή του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών, που θα οδηγήσει σε νέες σημαντικές περικοπές στο σύνολο των καταβαλλόμενων παροχών του Ταμείου, εξετάζουν στο υπουργείο Εργασίας για το ΕΤΕΑ. 

Στο κόκκινο η διαπραγμάτευση. Ακαρπες ήταν έως χθες το βράδυ οι διαβουλεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών για να γεφυρωθούν οι διαφορές στα εκκρεμή προαπαιτούμενα και πρωτίστως στο θέμα της προστασίας δανειοληπτών από τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας. Ετσι ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για χθες συνεδρίαση του Euroworking Group (EWG) και ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ από το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.

Δημιουργούνται δύο κέντρα φιλοξενίας 20.000 προσφύγων - μεταναστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 
Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου με περιφερειάρχες και μητροπολίτες 5 νησιών - Ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει το θέμα ΦΠΑ των νησιών στους θεσμούς

Το προσφυγικό διαμορφώνει την εικόνα της χώρας στα διεθνή ΜΜΕ. Το προσφυγικό είναι αυτό που διαμορφώνει την εικόνα της χώρας μας στα διεθνή ΜΜΕ. Μια εικόνα, δύο όψεις, τη θετική και την αρνητική: Από τη μία, τα διεθνή ΜΜΕ αναδεικνύουν την ανθρωπιστική προσφορά των Ελλήνων, παρά τα οικονομικά προβλήματα, από την άλλη τα νησιά που υποδέχονται πρόσφυγες χάνουν το τουριστικό τους προφίλ. Έρευνα του Πανεπιστημίου Πειραιά. 

Συνελήφθη άτομο στη Δ. Αττική για την υπόθεση Κουμουτσάκου Ένα άτομο το οποίο αναζητούνταν από την Κρατική Ασφάλεια για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ κ. Γιώργου Κουμουτσάκου εντοπίστηκε και συνελήφθη σε περιοχή της δυτικής Αττικής και αυτή την ώρα βρίσκεται στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας. Έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλα τρία τουλάχιστον άτομα.

Der Spiegel: Οι Γερμανοί κατασκόπευαν και την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο Η BND παρακολουθούσε μεταξύ άλλων τα υπουργεία Εσωτερικών των ΗΠΑ, της Δανίας, της Κροατίας, της Αυστρίας και της Πολωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου