5 Νοεμβρίου 2015

Ακροδεξιοί προπηλάκισαν τον Γ. Κουμουτσάκο

Στόχος τραμπουκισμού από ομάδες της ακροδεξιάς, που βρίσκονταν εντός της διαδήλωσης των Ποντίων στην πλατεία Συντάγματος, υπήρξε απόψε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος. Δέχτηκε χτυπήματα στο σώμα και το πρόσωπο και με ρούχα σκισμένα, κατάφερε την τελευταία στιγμή να διαφύγει εισχωρώντας στο κτίριο του Κοινοβουλίου. Τρέχοντας κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια των δραστών και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος επιβιβάστηκε σε διερχόμενο αυτοκίνητο.

Ο κ. Γ. Κουμουτσάκος, με εμφανή στο πρόσωπο και τα ρούχα του τα σημάδια από τις επιθέσεις, κατήγγειλε το γεγονός εντός της Ολομέλειας, εν μέσω εξαιρετικά ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας. Ο βουλευτής της ΝΔ έδειξε ευθέως ως πρωταγωνιστές της επίθεσης που δέχθηκε μέλη της Χρυσής Αυγής, ωστόσο χαρακτήρισε «ηθικό αυτουργό» τον υπουργό Παιδείας, υποστηρίζοντας ότι οι γνωστές περί γενοκτονίας των Ποντίων πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ν. Φίλη «όπλισαν το χέρι των τραμπούκων».

«Είδα πρόσωπα, και ξέρω υπό την καθοδήγηση ποιών αυτοί οι τραμπούκοι έδρασαν. Αυτοί οι πνευματικοί πατέρες έχουν δολοφονήσει, είναι φορείς ρατσισμού και ξενοφοβίας» είπε ο κ. Γ. Κουμουτσάκος. Και αφού μίλησε ευθέως για τη Χρυσή Αυγή και την παρουσία του βουλευτή Γράγου στο πλευρό της ομάδας των τραμπούκων λίγο πριν από την επίθεση, συνέχισε: «Το έδαφος την τροφή και το νερό για να αναπτυχθούν αυτοί οι τραμπουκισμοί, την δίνουν οι δηλώσεις. Ηρθε η ώρα ο κ. υπουργός να αναλογιστεί τι έχει προκαλέσει»

«Εκφράζω τη συμπάθειά μου για όσα υπέστη ο κ. Κουμουτσάκος και παρ’ολίγον και ο κ. Βαρβιτσιώτης από μανία τραμπούκων ακροδεξιάς στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη» σχολίασε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης. Παράλληλα, απέρριψε τον ισχυρισμό ότι οι δηλώσεις του και η έκφραση απόψεων οπλίζουν τα χέρια των τραμπούκων. 

Πηγές: Στοιχεία από www.kathimerini.gr και www.tovima.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου